Skip to main content

Στην Ιστορία της Παρί Σεν Ζερμέν ο Μπαπέ

REUTERS/Sarah Meyssonnier

Ο άσος της πρωταθλήτριας Γαλλίας διαμόρφωσε το τελικό 4-2 απέναντι στη Ναντ κι έφτασε τα 201 στους Παριζιάνους, όντας πλέον ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών τους.

Το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 θα μείνει μια ημερομηνία χαραγμένη για πάντα στο μυαλό του Κιλιάν Μπαπέ, αφού έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής (2018) βοήθησε την ομάδα του να διευρύνει το προβάδισμά της στη Ligue 1 έναντι της Μαρσέιγ σε 11 πόντους, με παιχνίδι περισσότερο, μετά την εντός έδρας νίκη με 4-2 εναντίον της Ναντ.

Ο 24χρονος Μπαπέ βρήκε δίχτυα δύο λεπτά μετά την έναρξη των καθυστερήσεων (90΄+2) κι αυτό ήταν το 201ο γκολ του σε όλες τις διοργανώσεις με τους Παριζιάνους κι εκείνο με το οποίο προσπέρασε τον Έντινσον Καβάνι.

Η Παρί, που ταξιδεύει στο Μόναχο την επόμενη εβδομάδα ελπίζοντας να ανατρέψει την ήττα με 0-1 στο πρώτο παιχνίδι των «16» του Champions League με την Μπάγερν, προηγήθηκε 2-0 μετά από 17 λεπτά μετά το γκολ του Λιονέλ Μέσι στο 12΄ και το αυτογκόλ του Ζαουέν Χαντιάμ στο 17΄.

Ενώ όμως όλα προοιωνίζονταν ένα εύκολο βράδυ για τους γηπεδούχους, τα «Καναρίνια» έβγαλαν εντυπωσιακή αντίδραση φτάνοντας στην ισοφάριση πριν το ημίχρονο, με τα τέρματα των Λουντοβίκ Μπλας (31΄) και Ινάτιους Γκαναγκό (38΄).

Η ομάδα του Κριστόφ Γκαλτιέ, ωστόσο, κέρδισε τους τρεις βαθμούς μετά το γκολ του Ντανίλο στο 60ό λεπτό και το τελικό χτύπημα του Μπαπέ, που έφερε την Παρί στους 63 βαθμούς σε 26 παιχνίδια.

Η δεύτερη στην κατάταξη της Ligue 1, Μαρσέιγ (52β.) έχει δύσκολη αποστολή την Κυριακή (5/3) στην έδρα της Ρεν.