Skip to main content

Η Ατλέτικο γιόρτασε με έξι γκολ τη μεγάλη βραδιά του Σιμεόνε

REUTERS/Isabel Infantes

Οι παίκτες του Αργεντινού τεχνικού «σκόρπισαν» με 6-1 τη θλιβερή φέτος Σεβίλλη την ημέρα που ο «Τσόλο» έγινε ο προπονητής με τους περισσότερους αγώνες στον πάγκο μιας ομάδας στην Ισπανία.

Ο Μέμφις Ντεπάι έλαμψε στο πρώτο του ξεκίνημα με την Ατλέτικο Μαδρίτης, καθώς σκόραρε δύο φορές βοηθώντας τους «Ροχιμπλάνκος» να συντρίψουν με 6-1  τη Σεβίλλη για την 24η αγωνιστική στη LaLiga.

Ο Άλβαρο Μοράτα ήρθε από τον πάγκο κι επίσης σημείωσε άλλα δύο τέρματα, καθώς η Ατλέτικο άδραξε την ευκαιρία να περάσει στην τρίτη θέση αφού η Ρεάλ Σοσιεδάδ έμεινε στο 0-0 εντός έδρας με την Κάντιθ την Παρασκευή.

Οι Βάσκοι είναι τώρα τέταρτη με 44 βαθμούς, η Ατλέτικο έχει 45 και η πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης είναι δεύτερη με 52 βαθμούς, επτά πίσω από την πρώτη Μπαρτσελόνα και αμφότερες με παιχνίδι λιγότερο.

Αντίθετα, χωρίς νίκη στα τρία τελευταία παιχνίδια τους οι Ανδαλουσιανοί είναι 16οι με 25 βαθμούς, μόλις στο +1 μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Ντεπάι έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην Ατλέτικο, προτού ο Γιουσέφ Εν Νεσίρι απαντήσει για τη Σεβίλλη στο 39. Ο Αντουάν Γκριεζμάν διεύρυνε το πλεονέκτημα της Ατλέτικο μετά την ανάπαυλα με ένα υπέροχο σουτ από την περιοχή, για το 3-1.

Ο Γιανίκ Καράσκο στο 69ο λεπτό και ο Μοράτα στο 76ο και στο 92ο έδωσαν τα τελευταία χτυπήματα απέναντι σε μια απογοητευμένη Σεβίλλη, που τελείωσε τον αγώνα με 10 παίκτες καθώς στο 81ο λεπτό αποβλήθηκε ο Πάπα Γκουέγιε.

Εκτός από το «σκορ και θέαμα», ωστόσο, το παιχνίδι είχε κι ένα ρεκόρ. Κάτοχός του ο Ντιέγκο «Τσόλο» Σιμεόνε, που κατέγραψε τον 613ο αγώνα του στον πάγκο των «Ροχιμπλάνκος» και είναι από το βράδυ της 4ης Μαρτίου 2023 ο τεχνικός με τα περισσότερα ματς στον πάγκο μιας ομάδας στη La Liga, προσπερνώντας τον Λουίς Αραγονιές, ο οποίος είχε 612 αγώνες επίσης με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Αποτελέσματα και σκόρερ:

  • Χετάφε-Χιρόνα 3-2 (2΄, 14΄ πεν. Ουνάλ, 43΄ Μαγιοράλ – 54’΄Καστελάνος, 80΄ Γκουτιέρες)
  • Αλμερία-Βιγιαρεάλ 0-2 (76΄ Μορένο, 88΄ Μοράλες)
  • Μαγιόρκα-Έλτσε 0-1 (88΄ Μπογέ)
  • Ατλέτικο Μαδρίτης-Σεβίλλη 6-1 (23΄, 26΄ Ντεπάι, 53΄ Γκριεζμάν, 69΄ Καράσκο, 76΄ 90΄+2 Μοράτα – 39΄ Εν-Νεσίρι)