Skip to main content

Ήττα για τον Παναθηναϊκό σε φορτισμένη ατμόσφαιρα

Η ελληνική ομάδα ήταν ανταγωνιστική απέναντι στην Αναντολού Εφές αλλά τη διαφορά έκανε ο Λάρκιν, σε ένα παιχνίδι που δεν θα έπρεπε να είχε διεξαχθεί λόγω του πένθους σε Ελλάδα και Τουρκία.

Μέσα σε κλίμα και ατμόσφαιρα φορτισμένη συναισθηματικά, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από την Αναντολού Εφές με 82-87 για την 26η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Οι «πράσινοι» κατέγραψαν την πέμπτη συνεχή ήττα στη διοργάνωση και συνολικά 18η (8-16), ενώ η τουρκική ομάδα βελτίωσε σε 13-12 το ρεκόρ της και διεκδικεί εκ νέου είσοδο στην «οκτάδα».

Ο Παναθηναϊκός έχασε τη μάχη των ριμπάουντ αλλά η είσοδος του Γκριγκόνις έδωσε σκορ στους γηπεδούχους, που προηγήθηκαν με 21-18 στην πρώτη περίοδο.

Η διαφορά έφτασε στο +7 (32-25 στο 14΄) αλλά η άνοδος του Λάρκιν, που σκόραρε και δημιουργούσε, επέτρεψε στην ομάδα του Αταμάν να ανατρέψει την κατάσταση και να περάσει με 43-40 στο ημίχρονο.

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου, δύο λεπτά αρκούσαν για να κάνουν τη διαφορά. Η Εφές πέτυχε διαδοχικούς πόντους και οδήγησε τη διαφορά στο +11 (54-43 στο 24′).

Το «τριφύλλι» μείωσε στο σουτ (56-54 στο 28΄) με επιμέρους σκορ 11-2 αλλά η ανατροπή δεν ήρθε, παρότι οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη δεν παράτησαν το παιχνίδι και πάλεψαν ως το τέλος.