Skip to main content

Η UEFA χτυπά τη Super League με συνδιαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία και η Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων δημιούργησαν κοινοπραξία για τη διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Η σχέση μεταξύ της ECA, της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων και της UEFA γίνεται ακόμα πιο στενή, κυρίως για να χτυπήσει την ευρωπαϊκή Super League, που επί του παρόντος δεν υφίσταται στην πράξη.

Μάλιστα, οι δύο πλευρές δημιούργησαν μια νέα κοινοπραξία για τη διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από κοινού και, επιπλέον, τη διαχείριση και τη διανομή των εσόδων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων με το Champions League.

Αυτή η καινοτομία, που προορίζεται να αλλάξει ριζικά την αγορά τα επόμενα χρόνια, επισημοποιήθηκε μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ECA υπό την προεδρία του νούμερο ένα της Παρί Σεν Ζερμέν, Νάσερ Αλ Κελαϊφί, στο Μιλάνο.

Η κοινοπραξία αυτή είναι ένας τρόπος να εμπλέκονται περισσότερο οι σύλλογοι στην εκχώρηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Η νέα εταιρεία θα έχει έδρα στην Ελβετία και θα διευθύνεται από ανεξάρτητο διευθύνοντα σύμβουλο, ο οποίος θα επιλέγεται με κοινή συμφωνία μεταξύ της UEFA και της ECA.

«Η ECA παίζει πρωταρχικό ρόλο στην υποστήριξη της UEFA στις διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Αλεσάντρο Αντονέλο, διευθύνων σύμβουλος της Ίντερ κι εκπρόσωπος των ιταλικών συλλόγων στην ECA.

«Γίνεται λόγος για περίπου 4,6-4,8 δισ. για τον επόμενο κύκλο, αποδεικνύοντας ότι το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον. Πολλοί χορηγοί θέλουν να έρθουν, το ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό προϊόν βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου».

Ένα άλλο σημαντικό θέμα στην ατζέντα της ECA είναι αυτό της επέκτασης του δικτύου ομάδων που αποτελούν μέρος της σήμερα, ανοίγοντας επίσης τις πόρτες σε ομάδες από μικρές διοργανώσεις και στο γυναικείο ποδόσφαιρο.

«Πρόθεση είναι να διευρυνθεί η ιδιότητα μέλους της ECA, η οποία τελικά είναι η μόνη αληθινή ένωση συλλόγων που εκπροσωπούν τα συμφέροντα εταιρειών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και ο στόχος είναι να έχουμε μια ένωση όσο το δυνατόν πιο ευρεία και δημοκρατική», υπογράμμισε ο Αντονέλο.

naftemporiki.gr