Skip to main content

Γαλλική έρευνα για τον πρόεδρο της Παρί Σεν Ζερμέν

Ο Νάσερ Αλ Κελαϊφί ερευνάται με την κατηγορία της απαγωγής και του βασανισμού ενός 42χρονου Γαλλοαλγερινού λομπίστα.

Με κατηγορίες για «απαγωγή και βασανιστήρια» στην πατρίδα του, Κατάρ, ερευνάται ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί.

Τρεις Γάλλοι δικαστές διορίστηκαν για να ξεκινήσουν έρευνα κατά του Αλ Κελαϊφί για τη «φερόμενη απαγωγή και βασανισμό» του Γαλλοαλγερινού λομπίστα Ταγιέμπ Μπεναμπντεραχμάν, ανέφερε η εφημερίδα Equipe.

Ο 42χρονος Μπεναμπντεραχμάν ισχυρίστηκε ότι υπήρξε θύμα «απαγωγής, περιορισμού και βασανιστηρίων» που διεξήχθησαν σε περίοδο έξι μηνών, επειδή φέρεται να είχε σχέση με την κατοχή ευαίσθητων εγγράφων.

Ο Μπεναμπντεραχμάν είπε ότι κρατήθηκε στο Κατάρ από τον Ιανουάριο του 2020, περίπου τρεις μήνες αφότου εγκαταστάθηκε στη χώρα, ενώ στη συνέχεια δήλωσε ότι φυλακίστηκε και βασανίστηκε, πριν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

Ισχυρίζεται ακόμη ότι του επιτράπηκε να φύγει τον Νοέμβριο αλλά μόνο μετά την υπογραφή συμφωνίας εμπιστευτικότητας, η οποία προέβλεπε τη μη αποκάλυψη της «ευαίσθητης» φύσης των εγγράφων που είχε στην κατοχή του.

Τα έγγραφα, υποστηρίζεται, αφορούσαν την απονομή του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ καθώς και τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τις διοργανώσεις του τουρνουά 2026 και 2030 στην BeIN Media του Κατάρ, επικεφαλής της οποία είναι ο ίδιος Αλ Κελαϊφί.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο πραγματικός φάκελος αυτής της ιστορίας διερευνάται επιτέλους από τη γαλλική δικαιοσύνη», δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο οι δικηγόροι του καταγγέλλοντος, Ρομέν Ρουίς και Γκαμπριέλ Βενιάρ.

Όπως αναφέρει η αγγλική εφημερίδα Sun, ο Αλ Κελαϊφί απάντησε στις κατηγορίες με την εξής δήλωση: «Μιλάτε για επαγγελματίες εγκληματίες. Άλλαξαν τους δικηγόρους τους περισσότερες φορές απ΄ ότι έχουν αλλάξει τις ιστορίες και τα ψέματά τους».

Και πρόσθεσε: «Είναι η απόλυτη χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης. Είμαι έκπληκτος που τόσοι πολλοί άνθρωποι θεωρούν τα ψέματα και τις αντιφάσεις τους ως αξιόπιστες – αλλά αυτός είναι ο κόσμος των μέσων ενημέρωσης στον οποίο βρισκόμαστε σήμερα. Η Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της, δεν έχω χρόνο να μιλήσω για μικροεπαγγελματίες εγκληματίες».

Είναι το δεύτερο σκάνδαλο που πλήττει τον παριζιάνικο σύλλογο μέσα σε λίγες μέρες, καθώς χθες (27/2) έγινε γνωστό ότι ο Μαροκινός δεξιός μπακ της Παρί Σεν Ζερμέν, Ασράφ Χακίμι, κατηγορείται για φερόμενη «σεξουαλική επίθεση».