Skip to main content

Ανώμαλη προσγείωση στην Αλμερία για την Μπαρτσελόνα

REUTERS/Jon Nazca

Κάκιστοι στο πρώτο ημίχρονο οι πρωτοπόροι της LaLiga ηττήθηκαν από τη 15η ομάδα του πρωταθλήματος που πασχίζει για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Η Μπαρτσελόνα έχασε την πολύ μεγάλη ευκαιρία για να διευρύνει το προβάδισμά της στην κορυφή της LaLiga γνωρίζοντας ήττα-σοκ στην έδρα της Αλμερία (0-1), στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτερη ομάδα στο πρώτο ημίχρονο και σκόραρε μετά από 24 λεπτά αγώνα απέναντι στην κορυφαία άμυνα των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (8 γκολ), όταν ο Λουίς Σουάρες πέρασε μια τέλεια μακρινή πάσα στην πλάτη της καταλανικής άμυνας.

Ο Ελ Μπιλάλ Τουρέ κινήθηκε γρήγορα προς την περιοχή, έφτασε απέναντι στον Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν και τον «εκτέλεσε» με πολύ δυνατό βολέ αφού πρώτα η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ταυτόχρονα, ο επιθετικός από το Μάλι διαμόρφωσε και το τελικό σκορ αφού το 1-0 παρέμεινε ως το τέλος και σήμανε τη διακοπή των επτά συνεχών νικών της «Μπάρτσα», ενώ έδωσε άλλο ένα πλήγμα στους Καταλανούς.

Η ομάδα του Τσάβι ήταν αήττητη για 18 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις αλλά έχασαν σε δύο διαδοχικά ματς, καθώς πριν την επίσκεψη στην Αλμερία είχαν ηττηθεί (1-2) στο Μάντσεστερ από τη Γιουνάιτεντ την περασμένη Πέμπτη και αποκλείστηκαν από το Europa League.

«Είμαι πολύ θυμωμένος γιατί πιστεύω ότι κάναμε το χειρότερο παιχνίδι της σεζόν με διαφορά, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο», δήλωσε εξοργισμένος ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τσάβι Ερνάντεθ, στο Movistar Plus.

«Δεν ήμασταν καλοί και χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία σε έναν αγώνα που δεν είχαμε την πολυτέλεια να χάσουμε μετά από αυτό που συνέβη στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ήταν μια χρυσή ευκαιρία σήμερα και τελείωσε με μια πολύ κακή μέρα για εμάς. Χωρίς δικαιολογίες, ήταν η χειρότερη εμφάνιση της πλευράς μας σε ολόκληρη τη σεζόν».

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος με 59 βαθμούς, επτά μπροστά από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έμεινε ισόπαλη 1-1 εντός έδρας με την Ατλέτικο Μαδρίτης, χθες (25/2).

Η Αλμερία, για την οποία ήταν η πρώτη νίκη στους τελευταίους οκτώ αγώνες, είναι 15η με 25 βαθμούς, δύο μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού.