Skip to main content

Η εποχή Τεν Χαγκ ξεκίνησε με τίτλο για τη Μάντσεστερ Γ.

REUTERS/Tony Obrien

Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» κατάκτησαν το αγγλικό Λιγκ Καπ νικώντας στον τελικό την Τσέλσι, σήκωσαν τρόπαιο μετά από 6 χρόνια και ισοφάρισαν τη Λίβερπουλ που κατείχε το ρεκόρ τίτλων στην Αγγλία, σε όλες τις διοργανώσεις.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είχε διάκριση εδώ και έξι χρόνια, μιας και τελευταίος τίτλος της ήταν η κατάκτηση του Europa League το 2017.

Απόψε όμως η ανομβρία έλαβε τέλος και οι «Κόκκινοι Διάβολοι» ήδη πανηγυρίζουν το πρώτο τρόπαιο μετά από έξι χρόνια, την κατάκτηση του Λιγκ Καπ με τη νίκη επί της Νιούκαστλ (2-0) στον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Ταυτόχρονα, αυτή είναι η επίσημη σηματοδότηση της εποχής Έρικ τεν Χαγκ, η οποία συμπίπτει με την επάνοδο της ομάδας του Μάντσεστερ στα τρόπαια, αλλά και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετρά λοιπόν 67 τίτλους στην Ιστορία της (σε όλες τις διοργανώσεις), όσους και η Λίβερπουλ που μέχρι σήμερα ήταν η κορυφαία αγγλική ομάδα σε αυτή την κατηγορία.

Η Γιουνάιτεντ πήρε προβάδισμα στο 33ο λεπτό με κεφαλιά του Κασεμίρο, που νίκησε εναέρια όλη την άμυνα της Νιούκαστλ και ο τελικός ουσιαστικά ολοκληρώθηκε έξι λεπτά αργότερα.

Στο 39΄ ο Ράσφορντ ξεκίνησε την προσπάθεια από τη μεσαία γραμμή και βρήκε τον Βέγκχορστ, ο οποίος του την επέστρεψε ως ασίστ και ο Άγγλος διεθνής επιθετικός διαμόρφωσε το τελικό σκορ.