Skip to main content

Κύπελλο Ελλάδας: Στην τετράδα και η ΑΕΚ

Το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε απόψε η ΑΕΚ, μετά τη νίκη επί του Πλατανιά με 3-0 (0-0 η πρώτη αναμέτρηση στα Περιβόλια) στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Μετά τον Παναθηναϊκό, η Ένωση έγινε η δεύτερη ομάδα που προκρίνεται στους «4» της διοργάνωσης και, πλέον, απομένουν άλλες δύο θέσεις που θα γίνουν γνωστές αύριο μετά τις ρεβάνς, ΠΑΟΚ-Ξάνθη (2-1 το πρώτο ματς) και Ατρόμητος-Ολυμπιακός (0-0). 

Η Ένωση ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς και ιδιαίτερα μετά την φάση του 12ου λεπτού, όταν ο διεθνής διαιτητής, Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, υπέδειξε πέναλτι υπέρ της και απέβαλλε τον Μπανανά. Φάση για την οποία διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι παίκτες και ο πάγκος του Πλατανιά, υποοστηρίζοντας ότι δεν έγινε παράβαση και κατ΄επέκταση δεν θα έπρεπε να αποβληθεί ο Αφρικανός κεντρικός αμυντικός.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε ψύχραιμα στο 13΄ κι έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ. Με 10 παίκτες και το σκορ εις βάρος του, ο Πλατανιάς στάθηκε αδύνατο να αντιδράσει και κυρίως να απειλήσει την εστία του Ανέστη. Η ΑΕΚ ζήτησε και δεύτερο γκολ το οποίο ήρθε στο 28΄ με το εξαιρετικό τελείωμα του Αραούχο μετά την ασίστ του Μάνταλου (2-0) και ουσιαστικά όλα είχαν κριθεί.

Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και στο 59΄ έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην πρόκρισή τους. Από την ασίστ του Αϊντάρεβιτς, ο Γιόχανσον μπήκε στην περιοχή κι «εκτέλεσε» τον Κοκαλά (3-0) με το πρώτο του γκολ στην εφετινή σεζόν.