Skip to main content

«Τεσσάρα» η Σίτι με σούπερ ρεκόρ του Χάαλαντ

Action Images via Reuters/Andrew Couldridge

Ο Νορβηγός σταρ της πρωταθλήτριας πήρε το ρεκόρ του Κουν Αγουέρο από την περίοδο 2014-15, έγινε με τα 27 γκολ πρωταθλήματος ο πρώτος σκόρερ της Σίτι σε μία αγωνιστική περίοδο και, Κύριος οίδε, που θα σταματήσει.

Η Μάντσεστερ Σίτι πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στο «Βιτάλιτι» νικώντας τη γηπεδούχο Μπόρνμουθ με 4-1 στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής, μειώνοντας τη διαφορά από την πρωτοπόρο στην Premier League Άρσεναλ στους 2 βαθμούς, με παιχνίδι περισσότερο.

Οι «Κανονιέρηδες» είχαν νικήσει νωρίτερα το Σάββατο (25/2) τη Λέστερ με 1-0 (46΄ Μαρτινέλι) στο «Κινγκ Πάουερ» και για λίγο είχαν βρεθεί με διαφορά πέντε βαθμών από τους «Πολίτες» του Γκουαρδιόλα.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά, κυριαρχώντας στην κατοχή και κάνοντας μια σειρά από όμορφες ενέργειες προτού προηγηθούν στο 15ο λεπτό, καθώς ο Χούλιαν Άλβαρες σκόραρε παίρνοντας το ριμπάουντ μετά το σουτ του Έρλινγκ Χάαλαντ στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο… άτυχος της υπόθεσης πήρε την εκδίκησή του στο 29΄ όταν πέτυχε το 27ο γκολ του στο πρωτάθλημα, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Σέρχιο Αγουέρο από τη σεζόν 2014-15 για να γίνει ο αρχισκόρερ της Σίτι σε μια σεζόν στην Premier League.

Ο Φιλ Φόντεν σφράγισε τους τρεις πόντους στο κατώφλι του ημιχρόνου γράφοντας το 0-2 σε μια λάθος πάσα του Φίλιπ Μπίλινγκ, ενώ το 0-4 ήταν μια άτυχη στιγμή του Κρις Μέφαμ που πέτυχε αυτογκόλ στο 51΄.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Τζέφερσον Λέρμα στο 83΄ με το γκολ της «παρηγοριάς» για την δεύτερη Μπόρνμουθ, που σήμερα διολίσθησε στη ζώνη του υποβιβασμού παραμένοντας στους 21 βαθμούς (19η).

Αντίθετα, η νυν πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι έχει τώρα 55 βαθμούς έναντι 57 της Άρσεναλ, αλλά όπως προαναφέρθηκε η ομάδα του Λονδίνου έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.