Skip to main content

Ο Γκβάρντιολ άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς για Σίτι και Λειψία

REUTERS/Annegret Hilse

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έχασε την ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο απέναντι σε μια παθητική ομάδα, η οποία όμως ήταν καλύτερη των Άγγλων στην επανάληψη κι έφτασε στην ισοπαλία.

Μια κεφαλιά του Κροάτη διεθνή κεντρικού αμυντικού της Λειψίας Γιόσκο Γκβάρντιολ στο 70ό λεπτό επέτρεψε στην ομάδα του να ισοφαρίσει σε 1-1 τη Μάντσεστερ Σίτι στη «Ρεντ Μπουλ Αρένα», στον πρώτο αγώνα της σειράς για τη φάσης των 16 του Champions League.

Ο 21χρονος στόπερ, ήδη μήλο της έριδας για μεγάλους ευρωπαϊκού συλλόγους, πέτυχε την ισοφάριση με ένα πολύ ψηλό άλμα, απαντώντας στο τέρμα των Άγγλων που είχαν πάρει προβάδισμα από το 27ο λεπτό, αφότου ο Ριγιάντ Μαχρέζ είχε ανοίξει το σκορ στο 27΄ μετά από ένα λάθος της Λειψίας.

Η γερμανική ομάδα ήταν εντελώς ακίνδυνη, σχεδόν παθητική στο πρώτο ημίχρονο, αλλά εμφανίστηκε πολύ βελτιωμένη μετά την ανάπαυλα και πίεσε τους «Πολίτες» του Πεπ Γκουαρντιόλα, οι οποίοι στοχεύουν να φτάσουν στα προημιτελικά του Champions League για έκτη συνεχόμενη σεζόν.

Η Σίτι έχει πλέον ισοπαλία στα δύο τελευταία παιχνίδια της, αφού έμεινε 1-1 απέναντι στη Νότιγχαμ (Πρέμιερ Λιγκ) το περασμένο Σάββατο, ενώ το σερί των τεσσάρων νικών της Λειψίας στη διοργάνωση έφτασε στο τέλος του.

Ο επαναληπτικός αγώνας θα διεξαχθεί στο Μάντσεστερ, στις 14 Μαρτίου.