Skip to main content

Νάπολι για μεγάλα πράγματα

REUTERS/Kai Pfaffenbach

Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι έπαιξε σαν τη «γάτα με το ποντίκι» την Άιντραχτ μέσα στη Φρανκφούρτη, νίκησε (μόνο) με 2-0 και ουσιαστικά εξασφάλισε συμμετοχή στις οκτώ καλύτερες ομάδες του φετινού Champions League.

Τα γκολ των Βίκτορ Όσιμεν και Τζοβάνι Ντι Λορέντσο έδωσαν στη Νάπολι μια άνετη νίκη με 2-0 επί Άιντραχτ Φρανκφούρτης μέσα στην «Deutsche Bank Arena», στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τη φάση των «16» του Champions League.

Ο Νιγηριανός επιθετικός (Όσιμεν) επιβεβαίωσε ότι διανύει μια χρονιά MVP και με το δέκατο τέρμα του στα εννέα τελευταία παιχνίδια των «Παρτενοπέι», σε όλες τις διοργανώσεις, έδωσε στην ομάδα του το προβάδισμα στο 40ό λεπτό.

Ο αρχηγός των Ιταλών (Ντι Λορέντσο( διπλασίασε για το ακαταμάχητο συγκρότημα του Λουτσιάνο Σπαλέτι στο 65΄ από την υπέροχη ασίστ του Κβίτσα Κβαρατσκέλια (με τακουνάκι), ο οποίος εξιλεώθηκε για το πέναλτι που έχασε στο 36΄, όταν ο ήρωας των γηπεδούχων, Κέβιν Τραπ, απέκρουσε την εκτέλεσή του.

Η επιρρεπής σε λάθη Άιντραχτ είδε το παιχνίδι να… στραβώνει οριστικά στο 58΄, μετά την απευθείας κόκκινη κάρτα στον Ραντάλ Κόλο Μουάνι.

Η ομάδα του ιταλικού νότου είχε και δοκάρι με τον Έρβινγκ Λοσάνο, ενώ αν το σκορ δεν πήρε αστρονομική διάσταση αυτό οφείλεται στον Τραπ που έπαιζε μόνος του την αντίπαλή επίθεση και της στέρησε γκολ, αρνούμενος από κοντά στους Οσίμεν και Κβαρατσκέλια να παραβιάσουν άλλη φορά την εστία του.