Skip to main content

«Αέρας» στο Ηράκλειο ο Άρης

Οι Θεσσαλονικείς αιφνιδίασαν τον ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο κι έφυγαν από το Ηράκλειο με μια μεγάλη σε εύρος και ουσία νίκη.

Με εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη του Άρη επί του ΟΦΗ (3-0) ολοκληρώθηκε η 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με την αυλαία να κλείνει στο «Θ. Βαρδινογιάννης».

Οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης, που προέρχονταν από τρεις συνεχείς ήττες, έφυγαν με σπουδαία νίκη απέναντι σε έναν φορμαρισμένο αντίπαλο και με τους τρεις βαθμούς κατά πάσα πιθανότητα κλείδωσαν τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό και τους γηπεδούχους να απειλούν πρώτοι στο 4ο λεπτό, όταν από ενέργεια του Ντικό ο Λάρσον έστειλε την μπάλα δίπλα από τη συμβολή των δοκών του Κουέστα, για να απαντήσει στην  απέναντι εστία με δύο αποκρούσεις σε ισάριθμες προσπάθειες του Καμαρά ο Μανδάς (8΄, 9΄).

Η τρίτη επίσκεψη των φιλοξενούμενων στην περιοχή του νεαρού τερματοφύλακα ήταν όμως και η… φαρμακερή: στο 10΄ και ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ματέο Γκαρσία και προσπάθεια του Πίρσμαν η μπάλα έφτασε στον Ρουπ, με τον Γερμανό να ανοίγει το σκορ με το πρώτο τέρμα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στο 24΄ το βολέ του Νταρίντα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του ΟΦΗ, αλλά στο 30΄ ο Τσέχος δεν λάθεψε στο κλέψιμο του Ετέμπο, την κόντρα του Ρουπ και την ασίστ του στον Νταρίντα για το 0-2, επίσης με το πρώτο τέρμα του στην Ελλάδα.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας προσπάθησε να επέμβει στο παιχνίδι αλλάζοντας παίκτες και σύστημα και αν ο Μοσκέρα μείωνε στο απίθανο τετ α τετ του 63ου λεπτού, ενδεχομένως η εξέλιξη να ήταν διαφορετική.

Ο Καμαρά νικήθηκε στο 65΄ από τον Μανδά, όπως και ο Νταρίντα δέκα λεπτά αργότερα, για να κλείσει το σκορ στο 90΄ με ατομική ενέργεια ο Ιτούρμπε, με το πρώτο τέρμα του για φέτος.