Skip to main content

Απόψε βγαίνει το ζευγάρι του τελικού στο Κύπελλο μπάσκετ

Αρχικά θα αναμετρηθούν η ΑΕΚ με το Περιστέρι και θα ακολουθήσει το «αιώνιο» ντέρμπι του ελληνικού αθλητισμού.

Με τη διεξαγωγή των ημιτελικών συνεχίζεται σήμερα (18/2) στο Ηράκλειο το Κύπελλο Ελλάδας στο μπάσκετ.

Στην πρώτη αναμέτρηση (15:45) θα συναντηθούν ΑΕΚ και Περιστέρι, για να ακολουθήσεις στις 19:15 ο αγώνας ανάμεσα στους δύο «αιώνιους» αντίπαλους, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Η ΑΕΚ, που νίκησε (93-88 την παράταση) στα προημιτελικά τον Πανιώνιο, θα διεκδικήσει τη 13η συμμετοχή στον τελικό της διοργάνωσης όπου μετρά πέντε τίτλους, τους δύο τελευταίους (2018, 2020) στο ίδιο γήπεδο με αντίπαλους τον Ολυμπιακό και τον Προμηθέα Πάτρας αντίστοιχα.

Το Περιστέρι απέκλεισε (77-64) και θα παίξει στα ημιτελικά του Κυπέλλου για τρίτη φορά στην ιστορία του μετά το 2004 και το 2020, με στόχο να εξασφαλίσει θέση στον τελικό, για πρώτη φορά.

Ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης (και) εναντίον του Άρη (82-51), ενώ ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση του Κολοσσού Ρόδου με 87-80.

Οι δύο μεγάλες δυνάμεις συναντήθηκαν στο καταληκτικό παιχνίδι της διοργάνωσης και πριν ένα χρόνια, πάλι στα «Δύο Αοράκια», με νικητές τους «ερυθρόλευκους», για δέκατη φορά στο Κύπελλο Ελλάδας.

Η πειραϊκή ομάδα θα επιδιώξει να συμμετάσχει για 20ή φορά σε τελικό απέναντι στον πολυνίκη του θεσμού, καθώς οι «πράσινοι» διεκδικούν την 27η παρουσία τους στον τελικό, όπου μετρούν 20 νίκες.