Skip to main content

Στο τέλος ήρθε η νίκη για τον Παναθηναϊκό

Έως το 37ο λεπτό ο αγώνας του ΟΑΚΑ ήταν ντέρμπι, αλλά ένα ξέσπασμα των «πράσινων» έφερε τη νίκη απέναντι στον ανταγωνιστικό Προμηθέα Πάτρας.

Στα τρία τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός επέβαλλε το ρυθμό του και μόνο τότε κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Προμηθέα Πάτρας στο ΟΑΚΑ, με 87-79, στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 16η αγωνιστική στη Basket League.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά και προηγήθηκαν με 16-8 στο 6΄, ενώ στην εκπνοή της πρώτης περιόδου η διαφορά ανέβηκε σε διψήφιο αριθμό πόντων (24-14), με τρίποντο του Γκίκα.

Με πολυφωνία στην επίθεση και επιμέρους σκορ 25-14, ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα 39-38 στο 19’, ύστερα από το τρίποντο του Πονίτκα και προηγήθηκε με 43-40 στο ημίχρονο.

Ο Προμηθέας, ωστόσο, δεν επέτρεπε στους «πράσινους» ν΄ ανοίξουν την ψαλίδα στη διαφορά κι έτσι, με τον Κουλμπόκα ηγέτη στην επίθεσή του, έκλεισε και την τρίτη περίοδο στο -3 (66-63).

Με κλέψιμο και καλάθι του Σίμπσον η αχαϊκή ομάδα ισοφάρισε (76-76) στο 37’, αλλά ο Παναθηναϊκός έτρεξε σερί 5-0, πήγε το παιχνίδι στα μέτρα του και το διαχειρίστηκε σωστά ως το τέλος.

Ο Πονίτκα σημείωσε 15 πόντους και ήταν ο καλύτερος των νικητών, ενώ από τον Προμηθέα κορυφαίος αναδείχθηκε ο Κουλμπόκα με 22 πόντους.