Skip to main content

Ο Τζόκοβιτς θέλει να μπει στις ΗΠΑ με ειδική άδεια

Ο Νο1 αθλητής στην παγκόσμια κατάταξη επιθυμεί να συμμετάσχει τόσο στο Indian Wells όσο και στο Μαϊάμι αλλά θα πρέπει να πάρει το «πράσινο φως» από την αμερικανική κυβέρνηση.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς , που έχασε πέρυσι έχασε τα δύο πρώτα Masters 1000 στις ΗΠΑ σε Indian Wells (8-19 Μαρτίου) και Μαϊάμι (22 Μαρτίου-2 Απριλίου) επειδή δεν εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού και μπορούσε να μπει στις ΗΠΑ, ζήτησε φέτος ειδική άδεια από την αμερικανική κυβέρνηση για να συμμετάσχει.

Την είδηση έδωσε ο μικρός αδελφός του, Τζόρτζε, μιλώντας στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Ranjug. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιτρέπουν την είσοδο σε μη εμβολιασμένους αλλοδαπούς μέχρι τις 11 Μαΐου, αλλά η παρουσία του «Νόλε» στο US Open 2023 είναι σίγουρη.

Ο Σέρβος κατάλαβε ότι η καλύτερη προετοιμασία για το Roland Garros είναι να παίζει και να μην αναγκάζεται να σταματήσει για ένα μήνα μέχρι το TMS στο Μόντε Κάρλο (9-16 Απριλίου), που σηματοδοτεί την έναρξη της ευρωπαϊκής περιοδείας στο χώμα.

Ο Τζόκοβιτς έχει ήδη την εμπειρία της περασμένης σεζόν, όταν δυσκολεύτηκε να μπει σε φόρμα γιατί έχασε το Indian Wells και το Μαϊάμι, καθώς και το Australian Open, στην αρχή της περυσινής διαδρομής του.

Ο Νο1 τενίστας στην παγκόσμια κατάταξη έχει κατακτήσει τον τίτλο πέντε φορές στην έρημο της Καλιφόρνια: 2008, 2011, 2014, 2015 και 2016.