Skip to main content

Η Premier League παραπέμπει τη Σίτι για οικονομικές παραβάσεις

Η διοργανώτρια αρχή της κορυφαίας Λίγκας στον πλανήτη παρέπεμψε τους πρωταθλητές για φερόμενες παραβάσεις των κανόνων χρηματοδότησης.

Προβλήματα για τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία παραπέμφθηκε σε ανεξάρτητη επιτροπή για φερόμενες παραβιάσεις των κανόνων χρηματοδότησης της Premier League.

Το ανακοίνωσε η κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας, εξηγώντας ότι οι παραβιάσεις καλύπτουν την περίοδο 2009-10 έως την περίοδο 2017-18, κι ενώ οι «Πολίτες» είχαν εξαγοραστεί από τη City Football Group με έδρα το Άμπου Ντάμπι, το 2008.

Η πρωταθλήτρια Αγγλίας, σύμφωνα με την αγγλική Λίγκα, φέρεται να έχει παραβιάσει τους κανόνες παροχής των οικονομικών πληροφοριών, ειδικώς δε όσον αφορά τα έσοδα (συμπεριλαμβανομένων των εσόδων από χορηγίες), τα συνδεδεμένα μέρη και τα λειτουργικά έξοδα

Οι κατηγορίες προέκυψαν μετά την έρευνα της Premier League για τις οικονομικές συναλλαγές της Σίτι, η οποία ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια και μερικούς μήνες μετά τη δημοσίευση των εγγράφων «Football Leaks» από το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Στη συνέχεια η UEFA απέκλεισε τη Σίτι από το Champions League για δύο χρόνια αλλά ο σύλλογος δικαιώθηκε από το Ανώτατο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης (CAS), το 2020.

Η Μάντσεστερ Σίτι κατηγορείται ότι δεν παρείχε ακριβή στοιχεία για τις αμοιβές των προπονητών της από το 2009-10 έως το 2012-13, όπως και για μη συμμόρφωση με τους κανόνες της Premier League που απαιτούν αντιστοιχία με τους κανονισμούς της UEFA για το Financial Fair Play, από την περίοδο 2013-14 έως την περίοδο 2017-18, όπως επίσης και το ότι δεν τηρεί τους κανόνες της Premier League για το κέρδος και τη βιωσιμότητα από το 2015-16 έως το 2017-18.

Ο σύλλογος φέρεται επίσης ότι απέτυχε να συνεργαστεί και να βοηθήσει την Premier League στις έρευνές της από τον Δεκέμβριο του 2018 μέχρι σήμερα. Όπως εξήγησε στην ανακοίνωσή της η διοργανώτρια αρχή του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο, τα μέλη της επιτροπής θα διοριστούν από τον ανεξάρτητο πρόεδρο της Δικαστικής Επιτροπής της Premier League, οι διαδικασίες θα είναι εμπιστευτικές και, μέχρι νεοτέρας, η Λίγκα δεν θα προβεί σε περαιτέρω σχόλια.