Skip to main content

Νάπολι… non stop

REUTERS/Daniele Mascolo

Η «ταχεία» του Λουτσιάνο Σπαλέτι πέρασε χωρίς φρένα και από τη Σπέτσια αυξάνοντας τη διαφορά της από τη δεύτερη Ίντερ στους 16 βαθμούς.

Δύο γκολ του Βίκτορ Όσιμεν βοήθησαν την πρωτοπόρο της Serie A, Νάπολι, να νικήσει εύκολα με 3-0 στο «Αλμπέρτο Πίκο» τη γηπεδούχο Σπέτσια, καταδικάζοντας την αντίπαλό της σε τρίτη συνεχή ήττα.

Μετά από ένα «λευκό» πρώτο ημίχρονο ο Γεωργιανός «μάγος» Κβίτσα Κβαρατσκέλια έβαλε μπροστά στο σκορ τους «παρτενοπέι» από το σημείο του πέναλτι, δύο λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου σαρανταπεντάλεπτου, παράβαση (χέρι) στην οποία υπέπεσε ο αμυντικός Αρκάντιους Ρέκα.

Ο Όσιμεν διπλασίασε για την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι στο 68΄ με κοντινή κεφαλιά, ύστερα από λάθος του αμυντικού της Σπέτσια, Ίθαν Αμπάντου.

Άλλο ένα λάθος της άμυνας των γηπεδούχων έδωσε στον Νιγηριανό διεθνή την ευκαιρία να κάνει το 3-0 στο 73΄ με το 16ο γκολ του στο εφετινό πρωτάθλημα, επίδοση που αποτελεί προσωπικό ρεκόρ.

Η Νάπολι αύξησε προσωρινά το πλεονέκτημά της έναντι της δεύτερης Ίντερ στους 16 βαθμούς, με τους «Νερατζούρι» να συγκρούονται το βράδυ με τη Μίλαν στο «Derby della Madonnina».

Η Σπέτσια από την πλευρά της παρέμεινε στη 17η θέση με 18 βαθμούς, στο +5 πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.