Skip to main content

Ο Τσιτσιπάς έδωσε την άνοδο στην Εθνική

Με ηγέτη τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα όλων των εποχών το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα νίκησε τον Ισημερινό και επανήλθε στην πρώτη κατηγορία του Davis Cup ύστερα από 19 χρόνια.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς άνοιξε κι έκλεισε τη σειρά των αγώνων με τον Ισημερινό, το πέρας της οποίας βρήκε την Εθνική ομάδα στην επόμενη φάση του Davis Cup και με την άνοδο στην 1η κατηγορία ύστερα από 19 χρόνια (2004).

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών νίκησε τον Αντρές Αντράντε με 2-0 σετ (7/6(1), 6-1) κι έδωσε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα την τρίτη νίκη που χρειαζόταν για να «σφραγίσει» το εισιτήριο, καθώς η «γαλανόλευκη» ομάδα ήδη προηγούνταν με 2-1.

Ο «Στεφ» είχε ανοίξει την αυλαία των αναμετρήσεων με τους Νοτιοαμερικανούς χθες, νικώντας με 2-0 στον εναρκτήριο αγώνα του «Νίκος Γκάλης» (ΟΑΚΑ) τον Αλβάρο Γκιγιέν και σημειώνοντας την πρώτη ελληνική νίκη.

Ακολούθησε η επιτυχία του Αριστοτέλη Θάνου επί του Αντράντε, ενώ σήμερα (5/2), στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας, ο Ισημερινός είχε μειώσει σε 2-1 νίκες επικρατώντας στο απλό.

Η Εθνική θα ξαναπαίξει τον Σεπτέμβριο του 2023 και με νέα πρόκριση θα συμμετάσχει στους αγώνες ανόδου, που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο του 2024 για είσοδο στο World Group.

Εκτός της επιτυχίας στο αγωνιστικό σκέλος, ωστόσο, θα πρέπει να υπογραμμιστεί και η οργανωτική. Ένα εκπληκτικά θερμό κι ενθουσιώδες φίλαθλο κοινό δημιούργησε sold out (διατέθηκαν και τα 12.937 εισιτήρια), συμμετέχοντας και βοηθώντας αφάνταστα με την ενέργειά του την Εθνική.

«Εκτιμούμε πάρα πολύ ότι βρεθήκατε εδώ σήμερα, παρά τις άσχημες συνθήκες. Εκτιμούμε ότι ήρθατε να μας υποστηρίξετε σε αυτό το ιστορικό ραντεβού, γιατί θα βρεθούμε στην 1η κατηγορία μετά από πολλά χρόνια», δήλωσε μετά τον αγώνα ο πρωταγωνιστής του διήμερου.

«Θα μας μείνει αξέχαστο αυτό το ραντεβού στο ΟΑΚΑ. Έχω την ευκαιρία να παίζω σε μεγάλα στάδια σε όλο τον κόσμο, όμως σαν αυτό, δεν έχει. Εύχομαι σε μερικά χρόνια, να μπορούμε να παίζουμε σε μεγάλα στάδια στην Αθήνα. Θέλουμε να παίξουμε εδώ σε έναν τελικό Davis Cup. Πιστεύω ότι αν γίνει, θα μας μείνει αξέχαστο», πρόσθεσε ο Τσιτσιπάς.

Και συμπλήρωσε: «Έχουμε την ευκαιρία να βρισκόμαστε μέσα στις καλύτερες χώρες του κόσμου και ο στόχος μας είναι η πρόκριση στο World Group. Μπορούμε να το παρομοιάσουμε εκείνο το τουρνουά, με το Μουντιάλ. Το Σεπτέμβριο, θα έχουμε την ευκαιρία μας να παλέψουμε για την πρόκριση».