Skip to main content

Ντέρμπι τετράδας στην Α1 μπάσκετ

Ένα ντέρμπι τετράδας περιλαμβάνει η 19η αγωνιστική της Basket League καθώς το Σάββατο (29/2, 17:45) το Περιστέρι θα υποδεχτεί τον Προμηθέα. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και στα ημιτελικά του Κυπέλλου, με τον Προμηθέα να παίρνει το «εισιτήριο» για τον τελικό όπου ηττήθηκε από την ΑΕΚ. 

Εύκολη αποστολή, θεωρητικά, έχει ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός τυποδεχόμενος τη Λάρισα. Οι «πράσινοι» διεκδικούν την πέμπτη συνεχή νίκη τους, ενώ η ομάδα της Θεσσαλίας πήγε στη διακοπή του Φεβρουαρίου με τη νίκη επί του Ιωνικού με την οποία έφτασε στο 7-11 και πιο κοντά στον στόχο της παραμονής στην κατηγορία.

Σταθερά στη 2η θέση, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει στο «Σοφία Μπεφόν» τον Πανιώνιο το Σάββατο (29/2) στις 15:30. Μετά την αγχωτική νίκη (84-83) επί του Ρεθύμνου, η Ένωση θέλει πάση θυσία το «διπλό» στην προσπάθεια να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου.

Ήφαιστος και ΠΑΟΚ θέλουν να μπουν στην τελική ευθεία της Basket League με μία νίκη που θα βάλει σε καλύτερη βάση την προσπάθειά τους, σε διαφορετικά «μέτωπα» του πρωταθλήματος. Η ομάδα της Λήμνου περιμένει το Σάββατο (29/2, 15:30) αυτήν της Θεσσαλονίκης, προερχόμενη από την ήττα στην Πάτρα από τον Προμηθέα πριν τη διακοπή.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» από την πλευρά του πήγε στη διακοπή με δύο σερί ήττες από Παναθηναϊκό εκτός και Κολοσσό εντός έδρας, ενώ προχώρησε και στη δεύτερη αλλαγή προπονητή στη σεζόν, με τον Κώστα Μέξα να διαδέχεται τον Κώστα Χαραλαμπίδη, για να κάνει ντεμπούτο στο αυριανό παιχνίδι.

Στο κλειστό γυμναστήριο Καλλιθέας στη Ρόδο, ο Κολοσσός θα υποδεχτεί τον Άρη. Οι γηπεδούχοι με τις δύο διαδοχικές νίκες πριν τη διακοπή επί του Προμηθέα εντός και του ΠΑΟΚ εκτός έδρας, μπήκαν σε μία καλύτερη θέση στη «μάχη» της παραμονής, ενώ οι φιλοξενούμενοι μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες από τον Ιωνικό εκτός και τον Παναθηναϊκό εντός έδρας, παρέμειναν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Το πρόγραμμα:

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου

  • 15:00 Ήφαιστος Λήμνου-ΠΑΟΚ 
  • 15:30 Κολοσσός Ρόδου-Άρης 
  • 15:30 Πανιώνιος-ΑΕΚ 
  • 17:45 Περιστέρι-Προμηθέας Πατρών 
  • 18:00 Παναθηναϊκός-Λάρισα

Κυριακή 1 Μαρτίου

  • 17:00 Ηρακλής-Ιωνικός Νικαίας