Skip to main content

Γιουβέντους: Κινδυνεύει με αφαίρεση ακόμη είκοσι βαθμών

REUTERS/Massimo Pinca

Σε νέο κίνδυνο μπήκε η ''μεγάλη κυρία'' του ιταλικού ποδοσφαίρου, καθώς η ομοσπονδία της χώρας είναι πιθανό να της επιβάλλει και νέα ποινή για τις οικονομικές της ατασθαλίες.

Η Γιουβέντους έχει τιμωρηθεί ήδη με αφαίρεση 15 βαθμών για την υπόθεση «Plusvalenza», που αφορά παραποιήσεις οικονομικών στοιχείων σε μεταγραφές παικτών και κινδυνεύει να μην προλάβει τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Πάντως, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ιταλικός Τύπος η ”μεγάλη κυρία” αντιμετωπίζει και νέα προβλήματα, καθώς η ποδοσφαιρική ομοσπονδία σκέφτεται και νέα ποινή, αυτή την φορά για την υπόθεση που αφορά στη παραποίηση στοιχείων που είχαν να κάνουν με τους μισθούς των ποδοσφαιριστών της κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Στις 28 Μαρτίου του 2020 η Γιουβέντους είχε ανακοινώσει πως οι παίκτες είχαν συμφωνήσει να μην λάβουν τέσσερις μισθούς, γεγονός από το οποίο εξοικονόμησε 90 εκατομμύρια ευρώ. Κάτι που δεν έγινε ποτέ και ήταν μια κίνηση για να γλιτώσει τους σχετικούς φόρους.

Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ υπάρχουν στοιχεία που ”δένουν” την υπόθεση και η Γιουβέντους κινδυνεύει με αφαίρεση ακόμη είκοσι βαθμών. Κάτι που αν συμβεί θα ρίξει την ομάδα στη τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και θα την βάλει σε τεράστιους μπελάδες για την παραμονή της στη κατηγορία.