Skip to main content

Τσιτσιπάς: Τα Harrods, η σχέση με τον πατέρα του και τα όνειρά του

Συνέντευξη για όλους και για όλα από τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα μεγάλα του όνειρα του, στη σχέση με τον πατέρα του και την έντονη κριτική που είχε δεχθεί στα social media για ένα σχόλιό του σχετικά με την δημιουργία Harrods στην Ελλάδα.

Για τους στόχους του είπε: «Είναι ο επόμενος στόχος το grand slam. Όλη η δουλειά μου γίνεται γι’ αυτό, για να κατακτήσω ένα grand slam. Έχω τρία όνειρα. Το ένα είναι ο τίτλος σε ένα grand slam. Tο δεύτερο είναι το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Για πολλούς τενίστες δεν είναι κάτι σημαντικό, όπως κι αν ακούγεται αυτό. Όμως, για μένα το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο είναι όνειρο ζωής. Και ο τρίτος στόχος είναι το Νο 1 στον κόσμο. Είναι ένας μεγάλος στόχος για την επόμενη σεζόν».

Για την σχέση με τον πατέρα του ανέφερε: «Είναι δύσκολο να βλέπεις τον εαυτό σου να πέφτει κάτω και να μην μπορείς να αντιδράσεις, να κάνεις κάτι. Ο Τζόκοβιτς είχε κάποιες τέτοιες στιγμές με το box του. Είναι κάποια εκτόνωση αυτή. Η αλήθεια είναι ότι όταν συμβαίνει αυτό, δεν είναι η πιο όμορφη εικόνα του κόσμου και φαίνεται άθλιο. Είναι δύσκολο να παίζεις με τέτοια ένταση και θέληση, να κάνεις τέτοια προσπάθεια και να πηγαίνεις από το 100 στο μηδέν σε δύο δευτερόλεπτα.

Στη σχέση μου με τον πατέρα μου, η συναισθηματική προσέγγιση κάνει τα πράγματα πιο ζόρικα και δύσκολα. Με έναν προπονητή που δεν έχεις οικογενειακή σύνδεση, που έχεις επαγγελματική σχέση μπορεί να μην εκτονωθείς με τον ίδιο τρόπο, όπως στον πατέρα σου. Με τον πατέρα σου έχεις την άνεση να ξεφύγεις, επειδή ξέρεις ότι θα σε συγχωρέσει. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια έχει μπερδευτεί η σχέση μας. Είναι πιο επαγγελματική και λιγότερο πατέρα -γιου και αυτό θέλω να το επαναφέρω».

Για τα social media και την ανάρτησή του για τα Harrods, υπογράμμισε:

«Για μένα τα social media είναι κάτι στο οποίο μπορείς να πεις αυτό που πιστεύεις. Αυτό που συνέβη με το Harrods δεν το κατάλαβα ποτέ, επειδή οι προθέσεις μου ήταν τελείως διαφορετικές από αυτό που κατάλαβε ο κόσμος. Είχα την ευκαιρία να πάω στο Λονδίνο και στο Harrods. Και σκέφτηκα αν φτιαχτεί κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα, πόσες πολλές δουλειές θα ανοίξουν και είναι μαγνήτης για τον τουρισμό.

Έφαγα ”ξύλο” γι’ αυτό, αλλά δεν με πειράζει. Στο τέλος της ημέρας μετράει η πρόθεση που είχα. Δεν είναι υγιεινό να περνάς ώρες στα σόσιαλ μίντια, υπάρχουν πολλοί που δεν θέλουν να προκαλέσουν κάτι καλό ή να βγάλουν κάτι καλό προς τα έξω. Κάθονται όλη τη μέρα στα social media και τη… λένε στους υπόλοιπους. Βγάζουν αρνητική ενέργεια».