Skip to main content

Χωρίς θεατές ξεκινά η νέα ποδοσφαιρική σεζόν στο Περού

Η απόφαση ελήφθη λόγω του κλίματος διαμαρτυρίας που επικρατεί στη χώρα και έχει κοστίσει τη ζωή σε 48 διαδηλωτές.

Το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας του Περού θα ξεκινήσει αυτό το σαββατοκύριακο κεκλεισμένων των θυρών, μετά από 15 ημέρες διακοπής λόγω διαμαρτυριών που ζητούν την παραίτηση της Προέδρου Ντίνα Μπολουάρτε, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Professional Football League (LFP) της χώρας.

Οι αγώνες της πρώτης και της δεύτερης ημέρας αναβλήθηκαν και «το Opening League 2023 θα ξεκινήσει αυτό το Σαββατοκύριακο με την τρίτη αγωνιστική, η οποία θα διεξαχθεί χωρίς θεατές κατόπιν εισήγησης των αρχών», διευκρίνισε η LFP.

Η απόφαση ελήφθη μετά από συνάντηση μεταξύ των αρχών της Προεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, της Περουβιανής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της ίδιας της Λίγκας.

Το Περού βιώνει μια σειρά από διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις από τις 7 Δεκεμβρίου, όταν δηλαδή καθαιρέθηκε ο πρώην πρόεδρος Πέδρο Καστίγιο αφού κατηγορήθηκε ότι είχε απόπειρα πραξικοπήματος για να διαλύσει το Κοινοβούλιο, που ετοιμαζόταν να τον εκδιώξει από την εξουσία.

Το κύμα διαμαρτυριών έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής 48 ζωές σε συγκρούσεις, με εκατοντάδες διαδηλωτές να ζητούν γενικές εκλογές.