Skip to main content

Colpo grosso της Τσέλσι με τον Φερνάντες

REUTERS/Pedro Nunes

Την ύστατη μεταγραφική στιγμή η ομάδα του Λονδίνου κατέληξε σε συμφωνία με την Μπενφίκα για τον 21χρονο Αργεντινό άσο, που αναδείχθηκε κορυφαίος νέος ποδοσφαιριστής στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Ένα τεράστιο ποσό μεταγραφής κι ένα συμβόλαιο XXL… Τα ξημερώματα της Τετάρτης η Τσέλσι κατέληξε σε συμφωνία με την Μπενφίκα για την απόκτηση του Αργεντινού παγκόσμιου πρωταθλητή Έντσο Φερνάντες.

Ο αγγλικός σύλλογος συμφώνησε να πληρώσει το ποσό των 120 εκατομμυρίων ευρώ στους «Αετούς» της Λισσαβόνας για τον 21χρονο, ο οποίος υπέγραψε ως τον τον Ιούνιο του… 2031.

Αποκάλυψη του Μουντιάλ του Κατάρ, ο Έντσο Φερνάντες έμεινε μόλις έξι μήνες στην Μπενφίκα, που τον είχε αγοράσει για 10 εκατομμύρια ευρώ από τη Ρίβερ Πλέιτ, παίζοντας στους Πορτογάλους 29 παιχνίδια, με απολογισμό 4 γκολ και 7 ασίστ.

Η Τσέλσι ολοκλήρωσε λοιπόν με στυλ μια εντυπωσιακή μεταγραφική περίοδο, που την οδήγησε να ξοδέψει περίπου 360 εκατομμύρια ευρώ.

Πριν από τον Φερνάντες ο Αμερικανός επιχειρηματίας Τοντ Μπόιλι είχε «στρατολογήσει» στο «Στάμφορντ Μπριτζ» τους Μιχάιλο Μούντρικ (100 εκ. ευρώ), Μπενουά Μπαντιασίλ (40 εκ.), Νόνι Μαντουέκε (35 εκ.), Μάλο Γκούστο (30 εκ.), Νταβίντ Φοφανά (12 εκ.), Αντρέ Σάντος (12,5 εκ.), αλλά και τον Ζοάο Φέλιξ, δανεικό από την Ατλέτικο Μαδρίτης για 11 εκατομμύρια ευρώ.

Τζακ ποτ για τη… Ρίβερ Πλέιτ

Υπογράφοντας για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, ο Έντσο Φερνάντες επέκτεινε επίσης την ιδιαιτερότητα της μεταγραφικής περιόδου της Τσέλσι, η οποία έχει προσφέρει πολύ μακροχρόνια συμβόλαια σε αρκετούς από τους «καινούργιους» παίκτες της.

Ο Μούντρικ έχει υπογράψει μέχρι τον Ιούνιο του 2031, ο Μπαντιασίλ και ο Μαντουέκε ως το 2030. Ωστόσο αυτή η πρακτική, η οποία χρησιμοποιείται ιδιαίτερα σε λογιστικούς όρους για την απόσβεση των πιο δαπανηρών μεταγραφών, θα απαγορευτεί σύντομα από την UEFA .

Αυτή η μεταγραφή είναι επίσης υπόθεση της Ρίβερ Πλέιτ, του συλλόγου που ανέδειξε τον Έντσο Φερνάντεθ. Χάρη στο μηχανισμό αλληλεγγύης στις μεταγραφές και μια ρήτρα κινήτρου, οι «Μιλιονάριος» του Μπουένος Άιρες θα πρέπει να λάβουν ποσό 41 εκ. ευρώ, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.