Skip to main content

«Χρυσή» νίκη με ανατροπή η ΑΕΚ στη Νίκαια

Ο ουραγός Ιωνικός εμφανίστηκε αξιόμαχος, προηγήθηκε, αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το παιχνίδι καθώς δέχθηκε μεγάλη πίεση από την Ένωση.

Η ΑΕΚ ζορίστηκε στη Νίκαια αλλά έφτασε σε μια δίκαιη νίκη επί του Ιωνικού με 2-1 στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής, αφού με υπομονή στο παιχνίδι της πέτυχε δύο γκολ στο τελευταίο μέρος της αναμέτρησης για να φτάσει στην ανατροπή.

Οι -ουραγοί- Νικαιώτες είχαν προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο και κρατούσαν το 1-0 έως το 82ο λεπτό, αλλά δεν άντεξαν στο «σφυροκόπημα» της Ένωσης, καθώς και οι ίδιοι δεν έδειξαν καμιά διάθεση να επιτεθούν μετά το προβάδισμά τους.

Η πρώτη καλή φάση της ΑΕΚ ήταν μία άστοχη κεφαλιά του Σιμάνσκι στο 21΄, αλλά ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι σε «κεραυνό» του Κάνιας.

Με τους «κιτρινόμαυρους» να αδυνατούν να βρουν λύσεις δημιουργικά σε αυτό το διάστημα, η ομάδα του Δημήτρη Σπανού προσπάθησε να βρει τους χώρους για την κόντρα και το πέτυχε στο 38ο λεπτό.

Στο σημείο εκείνο ο Φαντιγκά διέσχισε το μισό γήπεδο και πέρασε κάθετη στον Σεμπά, ο οποίος απέφυγε τον Μουκουντί και με αριστερό σουτ νίκησε τον Αθανασιάδη.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να ανταποδώσει πριν τελειώσει το ημίχρονο, αλλά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε σε κόρνερ το φάουλ του Χατζισαφί στο 44΄.






Στα πρώτα δευτερόλεπτα του β΄ μέρους ο Χατζισαφί απείλησε και πάλι με μακρινό σουτ, όμως ο Χουτεσιώτης ήταν ξανά σε ετοιμότητα, ενώ επενέβη εκ νέου στο 56΄ (με τη βοήθεια και του δοκαριού) σε κοντινή προβολή του Φαν Φέερτ.

Ο Γκατσίνοβιτς, που επανήλθε μετά την επέμβαση στους κοιλιακούς (μπήκε αλλαγή) σούταρε άστοχα από καλή θέση στο 75΄, ενώ τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο 2-0.

Ο Αθανασιάδης δεν συγκράτησε τη μπάλα σε σουτ του Ρουμπουλάκου, ο Γούλερι μπήκε στη φάση, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έσωσε την εστία του στη μοναδική αξιόλογη στιγμή του Ιωνικού μετά το γκολ.

Εν τέλει, η πίεση της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα καρποφόρησε στο 82ο λεπτό, όταν ο Φερνάντες εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βίντα πήρε την κεφαλιά και ισοφάρισε με το πρώτο τέρμα του στην ΑΕΚ.

Η πίεση των «κιτρινόμαυρων» είχε γίνει πια αφόρητη. Ο Χουτεσιώτης απέκρουσε σουτ του Μάνταλου στο 87΄, αλλά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσούμπερ πήρε την πάσα του Μάνταλου και με δυνατό σουτ από πλάγια έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.