Skip to main content

Σχεδόν 1,5 δισεκατομμύριο οι θεατές του τελικού στο Μουντιάλ του Κατάρ

REUTERS/Kai Pfaffenbach

Η διοργάνωση στη χώρα του Κόλπου υπήρξε άκρως επιτυχημένη σε αθλητικό επίπεδο, με το ενδιαφέρον των φιλάθλων ανά την υφήλιο να παραμένει σταθερά υψηλό σε όλη τη διάρκεια.

Ένα μήνα μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ Αργεντινής και Γαλλίας, η FIFA κοινοποίησε τις τηλεθεάσεις που καταγράφηκαν κατά την τελευταία πράξη της διοργάνωσης του 2022, στο Κατάρ.

Σχεδόν 1,5 δισεκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο παρακολούθησαν τον θρίαμβο του Λιονέλ Μέσι και των συμπαικτών του, συν τους 88.966 παρευρισκόμενους στις εξέδρες του γηπέδου Λουσάιλ, που αποτέλεσε το σκηνικό για την κατάκτηση του τρίτου παγκόσμιου τίτλου της Αλμπισελέστε.

Στα στοιχεία που αποκάλυψε η ανώτατη ποδοσφαιρική αρχή, φαίνεται ότι περίπου 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν τη διοργάνωση στα κοινωνικά δίκτυα, στα οποία, σύμφωνα με τη Nielsen, υπήρχαν 93,6 εκατομμύρια δημοσιεύσεις σε όλες τις πλατφόρμες, με αθροιστική εμβέλεια 262 δισεκατομμυρίων.

Αν το Μουντιάλ είχε ενδιαφέρον και από μακριά (και καθόλου λίγο), ακόμα και τα γήπεδα του Κατάρ είδαν πολύ υψηλά νούμερα, που οδήγησαν το κλείσιμο του ισοζυγίου προσέλευσης στα 3,4 εκατομμύρια θεατές.

Όσο για όλους εκείνους που βρέθηκαν στο στάδιο Λουσάιλ, για να βρούμε μεγαλύτερο αριθμό θεατών σε τελικό της διοργάνωσης θα πρέπει να επιστρέψουμε στο 1994, όταν η Βραζιλία νίκησε την Ιταλία στην Πασαντένα των ΗΠΑ μπροστά σε 94.194 φιλάθλους.

Στο γήπεδο, όμως, μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Λιονέλ Μέσι, στην πέμπτη συμμετοχή τους σε Μουντιάλ και πιθανότατα στο τελευταίο τους παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Πορτογάλος έγινε ο πρώτος παίκτης που σκόραρε σε 5 διαφορετικές διοργανώσεις, ενώ ο Αργεντινός σταρ ήταν ο πρώτος που πέτυχε γκολ σε όλες τις φάσεις του ίδιου Μουντιάλ.

Ο Μέσι κατέρριψε επίσης το ρεκόρ εμφανίσεων, ξεπερνώντας με την 26η παρουσία του σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου τον -επίσης μεγάλο- Γερμανό Λόταρ Ματέους.

naftemporiki.gr