Skip to main content

Στον τρίτο γύρο του Australian Open με επίδειξη δύναμης ο Τσιτσιπάς

REUTERS / Hannah Mckay

Ο Έλληνας πρωταθλητής υπέταξε στα τρία σετ και σε μόλις 92 λεπτά τον «γηπεδούχο» Χιτζικάτα και την Παρασκευή θα τεθεί αντιμέτωπος του Ολλανδού Χρίεκσπορ, Νο 61 στην κατάταξη της ATP.

Στον τρίτο γύρο του Australian Open πέρασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που κέρδισε με πειστικό τρόπο και τον Αυστραλό με ρίζες από την Ιαπωνία Ρίνκι Χιτζικάτα με 3-0 σετ, 6-3, 6-0, 6-2.

O Έλληνας τενίστας καλείται πλέον να ξεπεράσει την Παρασκευή το εμπόδιο του Ολλανδού Τάλον Χρίεκσπορ (No 61 στον κόσμο).

Την πορεία της στο Australian Open συνεχίζει νικηφόρα και η Μαρία Σάκκαρη.

Ο Τσιτσιπάς πραγματοποίησε ολοκληρωμένη εμφάνιση, ήταν σταθερός, είχε διάρκεια στην καλή απόδοση, ήταν συγκεντρωμένος κι έφτασε σε μια από τις πιο άνετες νίκες του δίνοντας μόλις πέντε γκέιμ σε τρία σετ και τελειώνοντας το παιχνίδι σε 92 λεπτά.

Ταυτόχρονα, ο Έλληνας πρωταθλητής εξασφάλισε την πρόκριση στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης για πέμπτη συνεχή φορά.

Ο Τσιτσιπάς, που στις δύο τελευταίες διοργανώσεις είχε φτάσει ως τους ημιτελικούς του Australian Open, μέτρησε 6 άσους (ένα διπλό λάθος), ενώ κατάκτησε το 79% των πόντων του στο πρώτο service (37/47) και το 67% στο δεύτερο (16/24).

Ακόμη, είχε 30 winners, 17 αβίαστα λάθη, «έγραψε» το 52% στις επιστροφές ενώ έκανε καλό παιχνίδι και πάνω στο φιλέ, αφού πήρε τους 13 από τους 17 πόντους που διεκδίκησε.

«H μπάλα έφευγε πολύ καλά από τη ρακέτα μου, το διασκέδασα σήμερα, έπαιξα καλά από την αρχή και είναι πάντα απολαυστικό να παίζεις στη “Rod Laver Arena”, έχω καλές αναμνήσεις από εδώ», σχολίασε με τον αγώνα του.

«Κάθε φορά που επιστρέφω εδώ αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου και σκέφτομαι σοβαρά να αγοράσω ένα σπίτι εδώ στο μέλλον».

Ο Τσιτσιπάς ρωτήθηκε για τη συνεργασία του με τον παλαίμαχο Ελληνοαυστραλό Μαρκ Φιλιππούση. «Φέρνει σίγουρα πολλή λάμψη! Είναι πολύ ταπεινός. Δεν τον γνώριζα πολύ καλά πριν, τελευταία είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω καλύτερα», είπε.

«Είχε μια εκπληκτική καριέρα, κέρδισε πολλούς αγώνες εδώ στη “Rod Laver Arena”, έχει μεγάλη εμπειρία από το κορυφαίο επίπεδο και με βοηθάει πολύ στο σερβίς-βολέ και γενικά στο επιθετικό παιχνίδι που θέλω να έχω».