Skip to main content

«Απόδραση» από τα Γιάννινα με Σπόραρ ο Παναθηναϊκός

Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άντρατζ Σπόραρ στο 95' ο Παναθηναϊκός νίκησε εκτός έδρας τον ΠΑΣ Γιάννινα και διατηρήθηκε στο +4 από την ΑΕΚ.

Μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη πήρε απόψε στους Ζωσιμάδες ο Παναθηναϊκός. Το «τριφύλλι» στις καθυστερήσεις πέτυχε το «χρυσό» γκολ με τον Άντρατζ Σπόραρ, επιβλήθηκε επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 και παρέμεινε στο +4 από την ΑΕΚ.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν καλός, ο ΠΑΣ Γιάννινα περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο αλλά οι «πράσινοι» έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό Τσιντώτα. Ο Έλληνας κίπερ είχε τρεις σπουδαίες επεμβάσεις. Δύο σε σουτ του Βέρμπιτς(3′ και 4′) και μία σε προσπάθεια του Βαγιαννίδη στο 29′, κρατώντας το μηδέν για τους γηπεδούχους. Το «τριφύλλι» παρά την υπεροχή του δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ που θα του άνοιγε τον δρόμο προς το «τρίποντο».

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «πράσινοι» συνέχιζαν να πιέζουν και στο 51′ ο καταπληκτικός Τσιντώτας απέκρουσε το σουτ του Ιωαννίδη. Ο ΠΑΣ Γιάννινα, πάντως, έφτασε κοντά στο γκολ στο 66′. Ο Σένκεφελντ στη μικρή περιοχή έχασε την μπάλα, ο Μπάλαν την πήρε αλλά σημάδεψε το δοκάρι του Μπρινιόλι.

Όσο περνούσε η ώρα το «τριφύλλι» πάλευε για να βρει φάσεις αλλά τόσο ο Κουρμπέλης όσο και ο Μπερνάρντ έστειλαν την μπάλα άουτ στο 79′ και το 87′. Η λύτρωση για τους «πράσινους» ήρθε στις καθυστερήσεις. Ο Κουρμπέλης μέσα στην περιοχή «τσίμπησε» την μπάλα από τον Μορέιρα, ο εξτρέμ του ΠΑΣ τον κλότσησε και ο VAR, Τζοβάρας, ειδοποίησε τον ρέφερι Τσαγκαράκη που υπέδειξε την εσχάτη των ποινών.

Ο Σπόραρ στο 95′ πήρε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα στο πλεκτό και έκρινε την αναμέτρηση.

naftemporiki.gr