Skip to main content

Αθηναϊκό ντέρμπι ύστερα από 21 χρόνια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η ΑΕΚ περιμένει τον Παναθηναϊκό στην OPAP Arena με στόχο να μειώσει τη διαφορά από τους «πράσινους» στους 4 βαθμούς, ενώ ο Ολυμπιακός έχει αποστολή στο Πανθεσσαλικό απέναντι στον Βόλο.

Σήμερα θα διεξαχθεί το κύριο μέρος της 17ης αγωνιστικής, η οποία ξεκίνησε χθες με τα παιχνίδια Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα (1-3) και Λαμία-ΠΑΟΚ (0-3).

Φυσικά, στο πρόγραμμα δεσπόζει το αθηναϊκό ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, στην OPAP Arena (19:30), που επιστρέφει στη Νέα Φιλαδέλφεια ύστερα από 21 χρόνια και θα παίξει σε μια κατάμεστη «Αγιά Σοφιά», καθώς έγινε sold out.

Οι πρωτοπόροι «πράσινοι» πηγαίνουν στην έδρα της Ένωσης με «αέρα» επτά βαθμών, μετά τη νίκη τους στη Λιβαδειά και την ήττα των «κιτρινόμαυρων» στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Για την ΑΕΚ ο αγώνας είναι must win προκειμένου να μείνει εντός διεκδίκησης του τίτλου αλλά και για να διατηρήσει τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του UEFA Champions League, καθώς ο ΠΑΟΚ την έφτασε στη βαθμολογία.

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται στο Πανθεσσαλικό Στάδιο από τον Βόλο στο πρώτο παιχνίδι της Κυριακής, σε μια έδρα που θα είναι «κατακόκκινη» μιας και οι φίλοι των «ερυθρόλευκων» σχεδόν εξάντλησαν περίπου 15.000 εισιτήρια.

Ο Άρης θα προσπαθήσει να αφήσει πίσω την ήττα της Τούμπας και να εδραιώσει τη θέση του στα πλέι οφ νικώντας τον Αστέρα Τρίπολης στο «Κλεάνθης Βικελίδης, αλλά οι Αρκάδες, που έχουν στον πάγκο τους τον Άκη Μάντζιο, εμφανίζονται ανεβασμένοι.

Ατρόμητος και Παναιτωλικός θέλουν να εξαντλήσουν τις πιθανότητες συμμετοχής τους στα πλέι οφ. Η ομάδα του Κρις Κόουλμαν υποδέχεται στο Περιστέρι τον ουραγό Ιωνικό, ενώ τα «Καναρίνια» περιμένουν αύριο στο Αγρίνιο τον ΟΦΗ, στο παιχνίδι που κλείνει την αυλαία της αγωνιστικής.

Το πρόγραμμα:  

  • 16:00 Βόλος-Ολυμπιακός
  • 17:00 Ατρόμητος-Ιωνικός
  • 19:00 Άρης-Αστέρας Τρίπολης
  • 19:30 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
  • 9/1 – 17:00 Παναιτωλικός-ΟΦΗ