Skip to main content

Ρεσιτάλ αστοχίας η ΑΕΚ και ήττα στα Γιάννενα

(ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ποδοσφαιρική «αυτοκτονία» για την ΑΕΚ στα Ιωάννινα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε 2-1 την ΑΕΚ στους Ζωσιμάδες και την υποχρέωσε σε ποδαρικό με το… αριστερό στο 2023. Στο -7 από την κορυφή έμεινε η Ένωση που έχασε πολλές και κλασσικές ευκαιρίες.

Ποδοσφαιρική «αυτοκτονία» για την ΑΕΚ στα Ιωάννινα. Η Ένωση που έχασε πολλές ευκαιρίες και είχε προβληματική ανασταλτική συμπεριφορά, ηττήθηκε από τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1 στο άδειο λόγω τιμωρίας γήπεδο των Ζωσιμάδων και έμεινε στο -7 από την κορυφή και τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι και μόλις στο 9′ άνοιξε το σκορ. Ο Πήλιος έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά, γύρισε την μπάλα προς την περιοχή και ο Ριένστρα με πλασέ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό. Η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο αλλά έκανε ένα… φεστιβάλ χαμένων ευκαιριών. Στο 17′ ο Αραούχο από το ύψος της μικρής περιοχής αμαρκάριστος, σούταρε άουτ. Στο 24′ η κεφαλιά του Λιβάι πέρασε λίγο άουτ ενώ στο 26′ ο Σιντιμπέ από πολύ κοντινή απόσταση έστειλε την μπάλα άουτ. Η ΑΕΚ τα έχασε, ο ΠΑΣ τα έβαζε. Στο 32′ μετά από σέντρα του Σόρια, ο Μπάλαν πήρε την κεφαλιά και έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος. Στο 48′ ο Τσιντώτας απέκρουσε το σουτ του Φερνάντες, στη συνέχεια ο Αραούχο σούταρε ΑΕΚ και η αστοχία της ομάδας του Αλμέιδα τελείωσε στο 51′ όταν ο Αραούχο με ωραίο πλασέ μείωσε σε 2-1. Από εκείνο το σημείο και έπειτα η ΑΕΚ δεν ήταν τόσο απειλητική και είχε μόνο δύο μεγάλες φάσεις με το σουτ του Τσούμπερ στο 74′ να περνάει άουτ και τον Τσιντώτα να αποκρούει το σουτ του Χατζισαφί στο 84′.

Οι Γιαννιώτες άντεξαν στη πίεση, κράτησαν μέχρι τέλους το υπέρ τους 2-1 και η ΑΕΚ με αυτή την ήττα έκανε ένα βήμα πίσω, καθώς ξαναπήγε στο -7 από την κορυφή και τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.