Skip to main content

Μπαρτζώκας: Ξεχωριστό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, δύσκολα να προλάβει ο Βεζένκοβ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI

«Να σκοράρουμε τα ελεύθερα σουτ που θα βρούμε σίγουρα».

Για το αυριανό(30/12) παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο κλειστό του ΟΑΚΑ για τη Euroleague μίλησε την Πέμπτη ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα:

«Δεν μπορείς να αρνηθείς πως δεν είναι ένα παιχνίδι ξεχωριστό. Ιδίως με τη βαρύτητα που δίνουν οι αντίπαλοί μας. Έχουν κάνει sold out τόσες μέρες, περιμένουν πώς και πώς… Για εμάς είναι ένας εκτός έδρας παιχνίδι σε δύσκολη έδρα. Σίγουρα με έναν πολύ καλό αντίπαλο. Αλλά για τους αντιπάλους μας είναι πιο σημαντικό από αυτό που φαίνεται».

Για τα στοιχεία του Παναθηναϊκού: «Ένα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού εξαρτάται από τον Μπέικον. Νομίζω ότι δε χρειάζεται να είσαι ειδικός για να το καταλάβεις. Παίρνει πολλές προσπάθειες, έχει μεγάλη ικανότητα στο σκορ. Όταν είναι σε καλή κατάσταση και σκοράρει, ο Παναθηναϊκός σκοράρει γενικά πολύ. Όταν δε σκοράρει πολύ, ο Παναθηναϊκός πηγαίνει χαμηλά. Άρα, αυτό το match up θα είναι πολύ σημαντικό για οποιονδήποτε τον μαρκάρει και η συνολική μας προσπάθεια. Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός έχει ικανότητα και ταλέντο.

Έχει σε όλες τις θέσεις παίκτες, που έχουν εμπειρία από τη Euroleague. Έχει παίκτες να παίξουν αμυντικό ρόλο, έχει παίκτες να παίξουν επιθετικό ρόλο. Νομίζω πως γενικά πρέπει να κάνουμε ένα καλό αμυντικά παιχνίδι, όπως πάνω-κάτω κάναμε εδώ όταν κερδίσαμε για το πρωτάθλημα. Αλλά πρέπει επιθετικά να είμαστε καλύτεροι. Να σκοράρουμε τα ελεύθερα σουτ που θα βρούμε σίγουρα, μέσω της κυκλοφορίας της μπάλας. Να ανταποκριθούμε και αμυντικά στη στόχευση του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός στοχεύει κάποιους παίκτες σε iso καταστάσεις, είτε στο ποστ, είτε στην περίμετρο και πρέπει να αμυνθούμε καλά και ατομικά, αλλά και συνολικά η ομάδα πώς θα καλύψει αυτά τα mismatch».

Για τις πιθανότητες συμμετοχής του Βεζένκοβ: «Δεν είναι αισιόδοξα τα πράγματα. Γενικά έχει ενόχληση. Θεωρητικά είναι πολύ δύσκολο να παίξει, αλλά θα δούμε».