Skip to main content

BCL: Στα Play In και το Περιστέρι με νίκη στο Ισραήλ

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη υπέταξε εκτός έδρας την ισραηλινή Μπνέι Ερτζέλια και θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τη γαλλική Ντιζόν.

Το Περιστέρι προκρίθηκε στα Play In του Basketball Champions League, μετά το «διπλό» που απέσπασε στο Ισραήλ επί της Μπνέι Ερτζέλια με 90-87.

Η ομάδα των δυτικών προαστίων τερμάτισε στην τρίτη θέση του 8ου ομίλου της πρώτης φάσης και θα αντιμετωπίσουν, με μειονέκτημα έδρας, την γαλλική Ντιζόν, η οποία ήταν δεύτερη στον όμιλο του ΠΑΟΚ.

Κορυφαίοι για το συγκρότημα του Βασίλη Σπανούλη ήταν ο Ντένμον με 25 πόντους (5/11 τρίποντα, 3 ασίστ) και ο Φρανσίσκο με 21 πόντους (4/5 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 7 ασίστ).

Πολύτιμη υπήρξε επίσης η συμβολή του Μπίλαν, που έφτασε στο double-double με 15 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ άλλους 12 πόντους (με δύο τρίποντα) πρόσθεσε ο Αγραβάνης.

Με τις ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ο Φρανσίσκο με τρίποντο έδωσε προβάδισμα 8 πόντων για την ομάδα του, στα 2’37’’ πριν τη λήξη.

Ο ίδιος, με 2/2 βολές έφερε το Περιστέρι ξανά στο +8 (86-78) 55’’ πριν το τέλος και ο Μπίλαν με άλλες δύο έγραψε το 88-80 στα 39’’ πριν το τέλος και κλείδωσε τη νίκη της ομάδας του.