Skip to main content

Δεκαοκτώ τραυματίες στους πανηγυρισμούς στο Μπουένος Άιρες

REUTERS/Martin Villar

Ο παροξυσμός των Αργεντινών οδήγησε σε ακραίες καταστάσεις, όπως στην περίπτωση δύο ανδρών που προσπάθησαν να πηδήσουν από γέφυρα στο λεωφορείο το οποίο μετέφερε την Εθνική ομάδα.

Στους απέραντους, ωκεάνιους εορτασμούς που διοργανώθηκαν στο Μπουένος Άιρες για τους Αργεντινούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι κατάκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, τουλάχιστον 18 άνθρωποι τραυματίστηκαν, έξι από τους οποίους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Telam.

Για όλους, προσθέτει το πρακτορείο, η αρχική διάγνωση ήταν «πολλαπλά τραύματα» στα κάτω ή άνω άκρα, κυρίως λόγω πτώσεων από δέντρα, φανάρια ή γέφυρες!

Το πιο… θεαματικό από τα ατυχήματα περιλάμβανε δύο οπαδούς, οι οποίοι κάθονταν όρθιοι στο στηθαίο μιας γέφυρας που διασχίζει τον αυτοκινητόδρομο: και οι δύο προσπάθησαν να πηδήξουν μέσα στο ανοιχτό λεωφορείο, στο οποίο ταξίδευαν ο Μέσι και οι συμπαίκτες του!

Ο ένας βρήκε… στόχο, αλλά ο δεύτερος χτύπησε βίαια στο πίσω μέρος του οχήματος, καταλήγοντας στην άσφαλτο και διασώθηκε αμέσως από τους παρευρισκόμενους.

Ο επικεφαλής του συστήματος επείγουσας ιατρικής βοήθειας (SAME), Αλμπέρτο Κρεσέντι, επιβεβαίωσε τον αριθμό των 18 τραυματιών, όλοι άνδρες, εκ των οποίων οι έξι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Ντουράντ, Φερνάντες και Ριβαντάβια.

Τα ΜΜΕ υπολογίζουν ότι 5 εκατομμύρια άνθρωποι κινητοποιήθηκαν σε πόλεις σε όλη τη χώρα χθες, καθώς η κυβέρνηση είχε ορίσει την ημέρα ως εθνική αργία. Η γιορτή, ωστόσο, διακόπηκε στην πρωτεύουσα το απόγευμα (βράδυ στην Ευρώπη), λόγω της αδυναμίας του λεωφορείου να προχωρήσει ανάμεσα στον κόσμο σε συνθήκες επαρκούς ασφάλειας.

naftemporiki.gr