Skip to main content

Υποδοχή ηρώων στο Παρίσι για την Εθνική Γαλλίας

REUTERS/Denis Balibouse

Οι «Μπλε» επέστρεψαν έχοντας χάσει τον παγκόσμιο τίτλο από την Αργεντινή, αλλά με κέρδος την αποδοχή και συμπαράσταση του κοινού τους για την προσπάθεια στον τελικό του Μουντιάλ 2022.

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γαλλίας επέστρεψε από το Κατάρ το βράδυ της Δευτέρας (19/12) και στο Παρίσι την υποδέχθηκε πολύ μεγάλο πλήθος, μετά την ηρωική ήττα από την Αργεντινή στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η οποία της κέρδισε τον θαυμασμό στη χώρα και σε όλο τον κόσμο.

Ένα πούλμαν που μετέφερε τα αστέρια των Γάλλων, όπως ο Κιλιάν Μπαπέ, του οποίου το συναρπαστικό χατ-τρικ στον τελικό της Κυριακής επανάφερε τη Γαλλία στο παιχνίδι, ταξίδεψε από το αεροδρόμιο του Παρισιού -το προσωπικό τούς χειροκρότησε καθώς κατέβηκαν από το αεροπλάνο- στην καρδιά της πρωτεύουσας, όπου μαζεύτηκαν χιλιάδες για να τους χαιρετήσουν.

Παρόλο που ήταν ένα βαρετό και ψυχρό βράδυ του Δεκεμβρίου, αρκετές χιλιάδες κόσμου είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Κονκόρντ του Παρισιού.

Οι οπαδοί άναψαν πυροτεχνήματα, κυμάτισαν γαλλικές σημαίες και τραγούδησαν το «Allez Les Bleus» και τον γαλλικό εθνικό ύμνο καθώς η ομάδα εμφανιζόταν στο μπαλκόνι του αριστοκρατικού ξενοδοχείου Hotel de Crillon.

Ο προπονητής Ντιντιέ Ντεσάμπ και ο αρχηγός της ομάδας Ούγκο Λιορίς χαιρέτησαν τα πλήθη από το μπαλκόνι, ενώ αργότερα ενώθηκε και η υπόλοιπη ομάδα, μαζί και ο Μπαπέ, η θέα του οποίου προκάλεσε μια τεράστια βοή από το πλήθος.

Η Αργεντινή κέρδισε το τρίτο της Παγκόσμιο Κύπελλο σε έναν εξαιρετικό τελικό την Κυριακή, καθώς νίκησε τη Γαλλία με 4-2 στα πέναλτι, αφού ο Λιονέλ Μέσι σκόραρε δύο φορές στην ισοπαλία (3-3) της κανονικής διάρκειας και παράτασης και ο Μπαπέ πέτυχε χατ-τρικ, επαναφέροντας τους «Μπλε» σε έναν αγώνα που ως το 80ό λεπτό του φαινόταν οριστικά χαμένος.