Skip to main content

Στον Τσιτσιπά το τρόπαιο στο Άμπου Ντάμπι

REUTERS/Satish Kumar

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας νίκησε στο τουρνουά επίδειξης Mubadala Tennis World Championship τον Ρούμπλεφ και σήκωσε το πρώτο τρόπαιο της καριέρας του στη διοργάνωση.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάκτησε το τουρνουά επίδειξης Mubadala Tennis World Championship, που πραγματοποιήθηκε στο Άμπου Ντάμπι και είναι το πρώτο της καριέρας του σε αυτή τη διοργάνωση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στον τελικό ο Έλληνας πρωταθλητής νίκησε με 6-2, 4-6, 6-2 τον Αντρέι Ρούμπλεφ, παίρνοντας έτσι και μια ρεβάνς για την ήττα του από τον Ρώσο στους ATP Finals στο Τορίνο, που σήμανε τον αποκλεισμό από την είσοδο στα ημιτελικά.

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε ορμητικά και κατακτώντας τα πρώτα τέσσερα γκέιμς έφτασε εύκολα στο 6-2. Στο δεύτερο όμως είχε πρόβλημα με τις επιστροφές του αντιπάλου του, που βρήκε πόντους από το σερβίς του και ισοφάρισε (6-4).

Το τρίτο και τελευταίο σετ ήταν «καρμπόν» του πρώτου: ο Έλληνας τενίστας ξεκίνησε με μπρέικ, κάτι που επανέλαβε και στο τρίτο γκέιμ, με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 4-0 και να δρομολογήσει τις εξελίξεις, φτάνοντας στη νίκη και τον τίτλο, στη δεύτερη συμμετοχή του στη διοργάνωση.

Στον αγώνα για τον μικρό τελικό ο Νορβηγός Κάσπερ Ρούουντ νίκησε με 6-1, 6-4 τον Ισπανό Κάρλος Αλκαράθ ύστερα από μόλις 68 λεπτά και κατέλαβε την τρίτη θέση.