Skip to main content

Επαγγελματική νίκη (2-0) στην Καλαμάτα ο ΠΑΟΚ

Ο «Δικέφαλος» πήρε σκορ ασφαλείας ενόψει της ρεβάνς στο Κύπελλο Ελλάδας, ενώ ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Απόλλωνας Παραλιμνίου και Άγιος Νικόλαος με το 2-2 στις Σέρρες.

Ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 2-0 της Καλαμάτας στο δημοτικό στάδιο Παραλίας της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά με την τέταρτη συνεχή νίκη του σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο «Δικέφαλος» προηγήθηκε στο 26ο λεπτό, όταν ο Μέντες απέκρουσε κεφαλιά του Νάσμπεργκ αλλά στη συνέχεια της φάσης ο Ασίγκμπα ανέτρεψε τον Κωνσταντέλια στην περιοχή και ο Ολιβέιρα ευστόχησε για το 0-1.

Το σκορ έμεινε ως τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, καθώς λίγο πριν ο διαιτητής Τσιμεντερίδης στείλει τις ομάδες στα αποδυτήρια ο Κοτάρσκι χρειάστηκε να κάνει σπουδαία απόκρουση σε προβολή του Μπακαγιόκο, αφού ο 28χρονος παίκτης των γηπεδούχων είχε διασχίσει όλο το γήπεδο στην υποδειγματική αντεπίθεση της ομάδας του.

Στο δεύτερο ημίχρονο και στη μοναδική αξιόλογη επίθεσή τους, οι Θεσσαλονικείς έφτασαν στο 0-2 με τον Τόμας στο 78΄. Δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο παιχνίδι ο παίκτης του ΠΑΟΚ με πλασέ στη δεξιά γωνία νίκησε τον Μέντες για το 0-2.

Αντίθετα με το προαναφερόμενο ζεύγος, ισόπαλη 2-2 ολοκληρώθηκε η εναρκτήρια αναμέτρηση της φάσης των «16» του κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του Απόλλωνα Παραλιμνίου και του Αγίου Νικολάου, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς μεταξύ των δύο ομάδων της Γ΄ Εθνικής που συνεχίζουν στη διοργάνωση.

Η ομάδα των Σερρών προηγήθηκε στο 11ο λεπτό με τον Γκέκα, αλλά οι Κρήτες ισοφάρισαν στο 17΄ με τον Μηνά. Ξανά ο Γκέκας, με πέναλτι τώρα, έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 62΄, όμως ο Σέχου διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 76΄.