Skip to main content

Απογοήτευση στην Κροατία και σφοδρή επίθεση Μόντριτς στον Ορσάτο

REUTERS/Carl Recine

Ο αρχηγός της «Χρβάτσκα» τα έβαλε με τον Ιταλό διαιτητή για το πέναλτι που δόθηκε στην Αργεντινή και ο Μέσι άνοιξε το σκορ, δηλώνοντας ευθέως ότι «είναι από τους χειρότερους που ξέρω».

Ο Ιταλός διαιτητής Ντανιέλε Ορσάτο είναι ο «ένοχος» για την ήττα που γνώρισε η Κροατία από την Αργεντινή, στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου. Η κατηγορία, η οποία προήλθε από τον αρχηγό της «Χρβάτσκα» Λούκα Μόντριτς, επανακυκλοφόρησε αμέσως από τα κροατικά ΜΜΕ.

«Ελέγχαμε καλά το παιχνίδι όταν έφτασε η φάση-κλειδί. Υπήρξε ένα κόρνερ για εμάς, το οποίο δεν έδωσε ο διαιτητής και στην επόμενη φάση έγινε πέναλτι, το οποίο δεν έγινε, γιατί ήταν ο Αλβάρες που ζήτησε επαφή με τον τερματοφύλακά μας Λιβάκοβιτς και όχι το αντίστροφο», είπε ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης.

«Αναρωτιέμαι πώς μπορεί να σφυρίξει ένα τέτοιο πέναλτι. Τώρα όμως συνέβη και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα πια γι’ αυτό. Συνήθως δεν μιλάω για διαιτητές, αλλά είναι αδύνατο να μην το κάνω τώρα. Ο Ορσάτο είναι από τους χειρότερους που ξέρω και δεν το είπα σήμερα, είναι μια καταστροφή. Εκτός αυτού,  συγχαρητήρια Αργεντινή», πρόσθεσε.

Η εφημερίδα Vecernji list του Ζάγκρεμπ ασπάστηκε την άποψη του Μόντριτς, προσθέτοντας: «Η κροατική ομάδα έχασε από την Αργεντινή με 3-0, αλλά ποιος ξέρει τι θα είχε συμβεί αν ο Ιταλός διαιτητής Ντανιέλε Ορσάτο δεν είχε κάνει ένα σοβαρό λάθος με το να αποφασίσει το πέναλτι για τους “γκαούτσος”».

Η εφημερίδα Jutarnji list, επίσης από το Ζάγκρεμπ, βγάζει στόχαστρο τη FIFA «που ευνοεί τον Μέσι, τον παίκτη του αγώνα, ακόμα κι αν ο Άλβαρες σκόραρε δύο γκολ» και γράφει:

«Θα αναρωτηθούμε χίλιες φορές αν έπρεπε να τελειώσει έτσι, αν η χειρότερη συγκέντρωση (του διαιτητή) θα έπρεπε να είναι ακριβώς στον ημιτελικό, αν ο Ορσάτο ήταν ο δήμιός μας τυχαία όπως ο συμπατριώτης του Μασιμιλιάνο Ιράτι στη Μόσχα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018. Ο Ιράτι που ήταν στο VAR και δεν είπε τίποτα για το πέναλτι στην Αργεντινή».

«Τίποτα δεν ήταν με το μέρος μας. Ούτε οι συνθήκες, ούτε δυστυχώς το παιχνίδι που ήταν το χειρότερο σε αυτή τη διοργάνωση, γιατί όπως και να ήταν, δεχθήκαμε γκολ που δεν έπρεπε να δεχθούμε και πρέπει να το παραδεχτούμε», καταλήγει η Jutarnji.

naftemporiki.gr