Skip to main content

Ο Βιάλι σταματά προσωρινά από την Εθνική Ιταλίας για να υποβληθεί σε θεραπεία

Ο αρχηγός αποστολής της «Σκουάντρα Ατζούρα» εγκαταλείπει τη θέση του για να πολεμήσει με τη νόσο από την οποία πάσχει.

Ο Τζανλούκα Βιάλι, αρχηγός αποστολής της ιταλικής Eθνικής ομάδας, ανακοίνωσε σήμερα στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIGC) την αναστολή της δέσμευσής του για τους επόμενους αγώνες των «Ατζούρι», το 2023, για την έναρξη των προκριματικών του Euro 2024.

«Στο τέλος μιας μακράς και δύσκολης “διαπραγμάτευσης” με την υπέροχη ομάδα ογκολόγων μου, αποφάσισα να αναστείλω, ελπίζω προσωρινά, τις παρούσες και τις μελλοντικές μου επαγγελματικές δεσμεύσεις», υπογράμμισε ο παλαίμαχος Ιταλός άσος.

«Στόχος είναι να χρησιμοποιήσω όλες τις ψυχοφυσικές μου ενέργειες για να βοηθήσω το σώμα μου να ξεπεράσει αυτή τη φάση της νόσου, ώστε να μπορέσω να αντιμετωπίσω νέες περιπέτειες το συντομότερο δυνατό και να τις μοιραστώ με όλους σας. Μια αγκαλιά», πρόσθεσε ο Βιάλι για την κατάσταση της υγείας του.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της FIGC, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του στον Βιάλι.

«Ο Τζανλούκα είναι απόλυτος πρωταγωνιστής της Εθνικής Ιταλίας και θα είναι και στο μέλλον. Χάρη στο εξαιρετικό σθένος του, στους “Ατζούρι” και στη στοργή όλης της ομοσπονδιακής οικογένειας, είμαι πεπεισμένος ότι θα επιστρέψει σύντομα. Μπορεί να υπολογίζει στον καθένα μας, γιατί είμαστε μια ομάδα, εντός και εκτός γηπέδου», σχολίασε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος.

naftemporiki.gr