Skip to main content

Ο Βασέρ επικεφαλής της Ferrari

Ο Γάλλος οδήγησε την Alfa Romeo στην έκτη θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών κατά την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε το Νοέμβριο, η οποία ήταν η καλύτερη για την ομάδα τα τελευταία 10 έτη.

Ο Φρεντερίκ Βασέρ θα είναι ο νέος επικεφαλής της Ferrari, καθώς η ιταλική ομάδα της Φόρμουλα Ένα ανακοίνωσε την πρόσληψη του 54χρονου Γάλλου.

Ο Βασέρ, ο οποίος είναι το «αφεντικό» στην ομάδα της Alfa Romeo και διευθύνων σύμβουλος της Sauber, θα αντικαταστήσει στη «σκουντερία» τον αποχωρήσαντα Ματία Μπινότο, αναλαμβάνοντας καθήκοντα στις 9 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπινότο, ο οποίος είχε ενταχθεί στο δυναμικό της Ferrari ως μηχανικός κινητήρα το 1995 και έφτασε μέχρι τη θέση του επικεφαλής στην πιο διάσημη ομάδα του πρωταθλήματος, παραιτήθηκε τον περασμένο μήνα.

Την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε στις 20 Νοεμβρίου στο Άμπου Ντάμπι, ο Βασέρ οδήγησε την Alfa Romeo στην έκτη θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών, κατάταξη που ήταν η καλύτερη για την ομάδα τα τελευταία δέκα χρόνια.

Ο Γάλλος ήταν η πρώτη επιλογή των ανθρώπων της Ferrari για να διαδεχθεί τον Μπινότο. Ύστερα από εβδομάδες συζητήσεων, ο Βασέρ αποφάσισε να βάλει τέλος στην εξαετή θητεία του στη Sauber και να ενταχθεί στη Ferrari, σε ένα από τα σημαντικότερα πόστα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ο Γάλλος φέρνει μαζί του περισσότερες από δύο δεκαετίες εμπειρίας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, συμπεριλαμβανομένης μιας θητείας του ως επικεφαλής στη Renault στη σεζόν του 2016.