Skip to main content

Ισπανικό δικαστήριο απάλλαξε τον Νεϊμάρ από όλες τις κατηγορίες

Ο Βραζιλιάνος άσος και ο πατέρας του, μεταξύ άλλων, ήταν κατηγορούμενοι για απάτη όταν ο «Νέι» μεταγράφηκε από τη Σάντος στην Μπαρτσελόνα.

Ισπανικό δικαστήριο αθώωσε σήμερα (13/12) τον Νεϊμάρ και άλλους κατηγορούμενους σε υπόθεση απάτης και διαφθοράς για τη μεταγραφή του στη Μπαρτσελόνα το 2013 από τη Σάντος, αφού οι εισαγγελείς απέσυραν όλες τις κατηγορίες, ανέφερε το δικαστήριο σε ανακοίνωσή του.

Η μήνυση είχε ασκηθεί από τη βραζιλιάνικη επενδυτική εταιρεία DIS, ιδιοκτήτρια του 40% των δικαιωμάτων του Νεϊμάρ όταν ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής της Παρί Σεν Ζερμέν έπαιζε στη Σάντος.

Η DIS υποστήριξε ότι είχε χάσει την προμήθεά της από τη μεταγραφή επειδή η πραγματική της αξία ήταν υποτιμημένη και ζήτησε πενταετή φυλάκιση για τον Νεϊμάρ και συνολικό πρόστιμο 149 εκατομμυρίων ευρώ (157 εκατομμύρια δολάρια) για τους κατηγορούμενους.

Τον Οκτώβριο ο εισαγγελέας Λουίς Γκαρσία Καντόν είχε ζητήσει από το δικαστήριο της Βαρκελώνης να αθωώσει όλους τους κατηγορούμενους, καθώς κατά τον ίδιο «δεν υπήρχε η παραμικρή ένδειξη εγκλήματος».