Skip to main content

Μέσι ή Μόντριτς στον τελικό του Μουντιάλ 2022;

Το Παγκόσμιο Κύπελλο εισέρχεται στην τελική ευθεία του με τον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης, απόψε στις 21:00, που φέρει αντιμέτωπες την Αργεντινή με την Κροατία.

Η τελευταία… ανάπαυση πριν από την τελική ευθεία του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ ολοκληρώθηκε και το βράδυ της Τρίτης (13/12, 21:00), στο στάδιο Λουσαΐλ, ξεκινά ο πρώτος ημιτελικός για ένα εισιτήριο στον τελικό της 18ης Δεκεμβρίου. Αντίπαλοι η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι και η Κροατία του Λούκα Μόντριτς, στην πολύ πιθανά τελευταία παράστασή τους σε επίπεδο Εθνικών ομάδων.

Στις προηγούμενες τέσσερις παρουσίες τους σε ημιτελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου οι Αργεντινοί ολοκλήρωσαν τη «δουλειά» φτάνοντας ως τον τελικό και κατάκτησαν τον τίτλο δύο φορές (1978, 1986), ενώ γνώρισαν ισάριθμες ήττες (1990, 2014).

Οι Κροάτες θέλουν να γίνουν η πρώτη ομάδα με δεύτερη συνεχή παρουσία σε τελικό Μουντιάλ, μετά τη Βραζιλία που ηττήθηκε στον τελικό του 1998 (3-0 από τη Γαλλία), αλλά κατάκτησε το τρόπαιο τέσσερα χρόνια αργότερα στο Παγκόσμιο Κύπελλο που συνδιοργανώθηκε από Ιαπωνία και Νότια Κορέα (2002, 2-0 τη Γερμανία)

Η «Αλμπισελέστε» προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 8 χρόνια. Η τελευταία φορά ήταν στη Βραζιλία, το 2014, όπου έφτασε ως τον τελικό χάνοντας στην παράταση με 1-0 από τη Γερμανία, με το γκολ του Γκέτσε.

Πλέον, η ομάδα με επικεφαλής τον Λιονέλ Σκαλόνι θα επιδιώξει να ξαναπαίξει στον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης, αλλά πρώτα θα πρέπει να αφήσει εκτός συνέχειας την Κροατία, τον δήμιο της Βραζιλίας.

Ο Αργεντινός τεχνικός δεν υπολογίζει στους Ακούνια και Μοντιέλ, οι οποίοι συμπλήρωσαν κάρτες, ενώ κάποιες ενοχλήσεις που αντιμετώπιζαν οι Ντι Μαρία, «Πάπου» Γκόμες και Ντε Πολ δεν θεωρούνται ικανές να τους στερήσουν τη συμμετοχή.

Στα προημιτελικά η Αργεντινή απέκλεισε την Ολλανδία μετά από μια αξέχαστη διαδικασία στα πέναλτι και αφού οι Ευρωπαίοι ισοφάρισαν το εις βάρος τους 0-2 με δύο γκολ του Βέγκχορστ, το δεύτερο, στο 101ο λεπτό του αγώνα.

Η Κροατία, εν τω μεταξύ, δημιούργησε την έκπληξη της διοργάνωσης αποκλείοντας (επίσης στα πέναλτι) τη Βραζιλία, η οποία εκ των προτέρων ήταν η μεγάλη υποψήφια για τον τίτλο.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν σε Μουντιάλ. Το 1998 η Αργεντινή επικράτησε με 1-0 στη φάση των ομίλων, όμως οι Κροάτες στη συνέχεια έφτασαν ως τα ημιτελικά, ενώ η «Χρβάτσκα» νίκησε με το εμφατικό 3-0 πριν από τέσσερα χρόνια, στη Ρωσία.