Skip to main content

Καλύτερος ο Παναθηναϊκός νίκησε την ελλιπή ΑΕΚ

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς σημείωσε την έκτη νίκη σε οκτώ αγώνες πρωταθλήματος, με τον Νίκο Παππά να κάνει την επανεμφάνισή του στο ΟΑΚΑ φορώντας την πράσινη φανέλα.

Ο Παναθηναϊκός άφησε πίσω την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ κι επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, επικρατώντας της ΑΕΚ με 71-57 στο κλειστό του ΟΑΚΑ για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος και σημειώνοντας την έκτη νίκη σε οκτώ αγώνες.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν προσφέροντας ωραίο θέαμα, προϊόντος του χρόνου όμως ο ρυθμός έπεσε και τον πρώτο λόγο απόκτησαν οι άμυνες.

Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα από την αρχή και με περισσότερες λύσεις στην επίθεση προηγήθηκαν στο 10΄ με 25-17, ενώ με βολές του Πονίτκα στις αρχές της δεύτερης περιόδου πήραν διψήφια διαφορά (27-17), για να κλείσει το ημίχρονο με 38-29.

Στο δεύτερο μισό του ντέρμπι η Ένωση έγινε πιο επιθετική, κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα αποφεύγοντας τα λάθη και βρήκε λύσεις στο σκοράρισμα, μειώνοντας στους 4 πόντους στο 27’ (48-44).

Σε αυτό το διάστημα οι «κιτρινόμαυροι» στηρίχθηκαν στον Μίτσελ σε αυτό το ξέσπασμα, αλλά με τον Παναθηναϊκό να επιβάλει το ρυθμό του στη συνέχεια και τον Νίκο Παππά να καταχειροκροτείται κατά την επανεμφάνισή του με το «τριφύλλι».

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με διαφορά 15 πόντων (66-50) και ουσιαστικά τελείωσαν το παιχνίδι περίπου στο 35ο λεπτό, καθώς έκτοτε δεν ανησύχησαν.

Κορυφαίος για την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς ήταν ο Πονίτκα με 14 πόντους, ενώ στους 13 σταμάτησε ο Πάρις Λι. Από την ΑΕΚ των 21 λαθών αλλά και των απουσιών, πρώτος σκόρερ ήταν ο Μίτσελ με 18 πόντους αλλά και 12 ριμπάουντ, 4 ασίστ, ένα κλέψιμο κι ένα κόψιμο.