Skip to main content

Μπαπέ ήταν ο… Ζιρού και η Γαλλία στα ημιτελικά

REUTERS/Hannah Mckay

Ο μεγάλος σέντερ φορ της παγκόσμιας πρωταθλήτριας πέτυχε το καθοριστικό γκολ (2-1) για τους «Τρικολόρ» του Ντεσάν απέναντι στην Αγγλία και τους έστειλε στην τετράδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με αντίπαλο το Μαρόκο για μια θέση στον τελικό.

Μια έξοχη κεφαλιά του Ολιβιέ Ζιρού 12 λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου διατήρησε τη Γαλλία σε τροχιά υπεράσπισης του τίτλου της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, με τη νίκη 2-1 επί της Αγγλίας σε έναν σφιχτό τελευταίο προημιτελικό το Σάββατο.

Ο Ορελιέν Τσουαμενί είχε βάλει μπροστά τους «Μπλε» του Ντιντιέ Ντεσάν με ένα μακρινό σουτ μετά από 17 λεπτά αγώνα, αλλά ο Άγγλος αρχηγός Χάρι Κέιν ισοφάρισε με πέναλτι στο 54ο λεπτό, μετά από φάουλ του Γάλλου σκόρερ στον Μπουκάγιο Σάκα.

Στο 78΄ ωστόσο ο Ζιρού πρόλαβε τον Χάρι Μαγκουάιρ στη σέντρα του Αντουάν Γκριεζμάν κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τζόρνταν Πίκφορντ για το 2-1 με το τέταρτο γκολ του στο Μουντιάλ.

Το παιχνίδι είχε όμως ακόμη συγκινήσεις, καθώς στο 81΄ η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ κέρδισε και δεύτερο πέναλτι, για ένα -επιεικώς- ανόητο μαρκάρισμα-«δώρο» του Τεό Ερναντές στον Μέισον Μάουντ.

Οι ελπίδες της Αγγλίας να επιστρέψουν ξανά σε ίσους όρους αγώνα δημιουργήθηκαν όταν ο Κέιν έστησε στο 84΄ ξανά την μπάλα στην άσπρη βούλα, μόνο που αυτή τη φορά δεν βρήκε τα δίχτυα του Ούγκο Λιορίς αλλά, μάλλον, κάποιον δυστυχή στην εξέδρα…

Η Γαλλία θα παίξει την προσεχή Τετάρτη για μια θέση στον τελικό με το Μαρόκο, αφού οι Βορειοαφρικανοί νίκησαν την Πορτογαλία με 1-0 στον προημιτελικό του Σαββάτου, ο οποίος είχε προηγηθεί.