Skip to main content

Στα προημιτελικά με επίδειξη δύναμης-μήνυμα η Πορτογαλία

REUTERS/Hannah Mckay

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο αρχικό σχήμα της, συνέτριψε 6-1 την Ελβετία στο θεωρούμενο ως ευρωπαϊκό ντέρμπι και θα παίξει με το Μαρόκο για μια θέση στην τετράδα.

Ο Γκονκάλο Ράμος σημείωσε ένα εκπληκτικό χατ-τρικ, το πρώτο στη διοργάνωση, καθώς μια απολαυστική Πορτογαλία συνέτριψε την Ελβετία με 6-1 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, για πρώτη φορά από το 2006.

Ο προπονητής της Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος, άφησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στον πάγκο και δικαιώθηκε με μια εκπληκτική εμφάνιση από την ομάδα του, που στην προημιτελική φάση θα αντιμετωπίσει το Μαρόκο, το οποίο απέτρεψε το ντέρμπι της Ιβηρικής αποκλείοντας νωρίτερα την Ισπανία με 3-0 στα πέναλτι.

Ο Ράμος, ξεκινώντας βασικός για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έδωσε προβάδισμα στην Πορτογαλία στο 17ο λεπτό, αφού πήρε την πάσα του Ζοάο Φέλιξ και σούταρε με πολύ δύναμη στην κλειστή γωνία του έκπληκτου Γιαν Σόμμερ.

Ο 21χρονος επιθετικός της Μπενφίκα σημείωσε το δεύτερο τέρμα του (τρίτο για την Πορτογαλία) έξι λεπτά μετά την έναρξη του β΄ ημιχρόνου, μετά την τροφοδότηση από τον Ντιόγκο Νταλότ και ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του στο 67ο λεπτό, με ένα έξοχο τελείωμα για το 5-1.

Ο Πέπε είχε διπλασιάσει το προβάδισμα της Πορτογαλίας με δυνατή κεφαλιά από κόρνερ του Μπρούνο Φερνάντες μετά από 33 λεπτά παιχνιδιού  και ο Ραφαέλ Γκερέιρο έκανε το 4-1 στο 55΄, προτού ο Ραφαέλ Λεάο ολοκληρώσει τη διαδρομή στον πρόσθετο χρόνο με ένα κατσαρό τελείωμα.

Για τους Ελβετούς είχε μειώσει στο 58΄ με κεφαλιά, επίσης από εκτέλεση κόρνερ, ο Μανουέλ Ακάντζι.