Skip to main content

Η Deloitte διατηρεί επιφυλάξεις για τις τροποποιημένες ζημίες της Γιουβέντους

Η έκθεση ανεξάρτητης ελεγκτικής εταιρείας στα οικονομικά της Γιουβέντους αμφισβητεί το μέγεθος των ζημιών για τα δύο τελευταία έτη, που έδωσε στη δημοσιότητα ο ιταλικός σύλλογος.

Η ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία Deloitte ανέφερε ότι οι τροποποιημένοι λογαριασμοί που κατατέθηκαν από τη Γιουβέντους παρείχαν ακριβή επισκόπηση της οικονομικής θέσης του συλλόγου της Serie A, αμφισβήτησε όμως το μέγεθος των ζημιών που καταγράφηκαν τις δύο τελευταίες περιόδους.

Η οικονομική κατάσταση του πιο επιτυχημένου συλλόγου στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου ελέγχεται από εισαγγελείς και από τις χρηματιστηριακές και αθλητικές αρχές της χώρας για εικαζόμενες παρατυπίες στις συναλλαγές παικτών και τις πληρωμές μισθών.

Η Γιουβέντους, που εδρεύει στο Τορίνο κι ανήκει στην εταιρεία χαρτοφυλακίου της οικογένειας Ανιέλι, έχει αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία και δεσμεύτηκε να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της μέσω των αθλητικών και νομικών οργάνων.

Μετά από τη δραματική μαζική παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου της την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία δημοσίευσε αναδιατυπωμένες οικονομικές καταστάσεις, αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Σύμφωνα με το νέο προσχέδιο προϋπολογισμού που υπογράφηκε την περασμένη εβδομάδα, ο σύλλογος μείωσε τις οικονομικές ζημίες του για την περίοδο 2021-2022 στα 239 εκατομμύρια ευρώ (251 εκατομμύρια δολάρια), από 254 εκατομμύρια ευρώ που ανέφερε αρχικά, ενώ αύξησε τις ζημίες για την περίοδο 2020-2021 στα 226 εκατ. ευρώ, από 210 εκατ. ευρώ που είχε δηλώσει προηγουμένως.

Στην έκθεση ελέγχου που συνέταξε πριν από τη συνεδρίαση των μετόχων της Γιουβέντους, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 27 Δεκεμβρίου, η Deloitte ανέφερε ότι η νέα ενοποιημένη οικονομική κατάσταση παρέχει μια «αληθινή και δίκαιη εικόνα» της οικονομικής θέσης του συλλόγου, στις 30 Ιουνίου 2022.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι παρέμειναν ορισμένα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο δεσμεύτηκαν οι μισθοί των παικτών το 2020 και το 2021, αφότου η πανδημία της COVID-19 είχε διακόψει το αθλητικό ημερολόγιο.

Ως αποτέλεσμα, η έκθεση ελέγχου δείχνει ότι η Γιουβέντους έχει υπερεκτιμήσει τις ζημίες της το 2022 κατά 44 εκατομμύρια ευρώ, ενώ υποτίμησε το ποσό κατά 21 εκατομμύρια ευρώ το προηγούμενο έτος.

Ο σύλλογος απάντησε ότι τα ζητήματα που έθεσε ο ανεξάρτητος ελεγκτής βασίζονται σε «ερμηνείες και εφαρμογές λογιστικών κανόνων… και εκτιμήσεις με τις οποίες η Γιουβέντους δεν συμφωνεί», προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τα εποπτικά όργανα.

naftemporiki.gr, με πληροφορίες από το Reuters