Skip to main content

Λιονέλ Μέσι: Η σημασία του γκολ κόντρα στην Αυστραλία

REUTERS/Paul Childs

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ με υπέροχο σουτ άνοιξε τον δρόμο της πρόκρισης για την Αργεντινή στα προημιτελικά του Μουντιάλ αλλά αυτό το τέρμα ήταν και κάτι παραπάνω για τον ''Pulga''

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γιόρτασε το χιλιοστό παιχνίδι της καριέρας του ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός θρύλος του ποδοσφαίρου πέτυχε το 1-0 κόντρα στην Αυστραλία και στο φινάλε πανηγύρισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το γκολ αυτό, πάντως, για τον Μέσι σημαίνει και αρκετά πράγματα περισσότερα. Ποια είναι αυτά;

*Σκόραρε για πρώτη φορά σε νοκ-άουτ αναμέτρηση του Μουντιάλ. Ποτέ άλλοτε μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου, δεν είχε ”συνδεθεί” με το αντίπαλο πλεκτό σε παιχνίδι εκτός φάσης των ομίλων. Το ήθελε, το έψαχνε, το αναζητούσε, το πέτυχε.

*Ξεπέρασε το ίνδαλμά του, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, όσον αφορά τα γκολ σε Παγκόσμια Κύπελλα. Ο Μέσι έφτασε τα 9, ο Μαραντόνα είχε 8 και πλέον ο ”Pulga” θέλει να πάρει την πρωτιά από τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα που έχει δέκα.

* Έφτασε στη πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ στο φετινό Μουντιάλ και έβαλε πλώρη για να κατακτήσει και αυτή την πρωτιά στο τέλος της διοργάνωσης.

naftemporiki.gr