Skip to main content

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου ο ΠΑΟΚ με πρόκριση «θρίλερ»

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας αποκλείοντας τον Πανιώνιο στην παράταση με 4-2. Οι «κυανέρυθροι», που είχαν νικήσει με 2-1 στον αγώνα της Νέας Σμύρνης, πλησίασαν σε μια μεγάλη πρόκριση αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν ως το τέλος.

Οι Θεσσαλονικείς πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης από το ξεκίνημα και αφού διαμαρτυρήθηκαν στο 25΄ προς τον διαιτητή Σκουλά για πέναλτι (τράβηγμα) του Σταυρόπουλου στον Κρέσπο, άνοιξαν το σκορ στο 32ο λεπτό με τον Μπίσεσβαρ.

Ο Ολλανδός άσος του ΠΑΟΚ είχε περάσει αλλαγή στο 14΄ στη θέση του Πέλκα, ο οποίος τραυματίστηκε. Ο «Δικέφαλος» δεν χάρηκε για πολύ, όμως, αφού στο επόμενο λεπτό ο Ντουρμισάι «πάγωσε» την Τούμπα ισοφαρίζοντας σε 1-1 με κοντινό σουτ από πλάγια, σε φάση διαρκείας στην περιοχή των γηπεδούχων.

Οι παίκτες του Ρασβάν Λουτσέσκου ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα στο 82΄ με κεφαλιά του Σφιντέρσκι, αφού προηγουμένως είχαν ασκήσει μεγάλη πίεση στον αντίπαλό τους στο β΄ ημίχρονο.

Το 2-1 έμεινε ως τη λήξη και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Στο τέταρτο λεπτό ο Καμαρά, σε αντεπίθεση των «κυανέρυθρων», σούταρε μέσα από την περιοχή, πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Πασχαλάκη και ισοφάρισε σε 2-2.

Αφού στο 112΄ η κεφαλιά του Μάτος σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Κότνικ, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 3-2 με τον Άκπομ στο 114΄ και στο 4-2 με πέναλτι του Βιεϊρίνια στο 118΄, που καταλογίστηκε για χέρι του Μανθάτη και επέφερε θυελλώδεις διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους.