Skip to main content

Πανάξια στους «16» η Αργεντινή, πέρασε και η Πολωνία

REUTERS/Jennifer Lorenzini

Η ομάδα του Λιονέλ Μέσι σφυροκόπησε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα τους Πολωνούς, νίκησε 2-0 και θα βρει μπροστά της την Αυστραλία για μια θέση στα προημιτελικά.

Η Αργεντινή προκρίθηκε στη φάση των νοκ άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου με νίκη 2-0 επί της Πολωνίας στον τελευταίο της αγώνα στον 3ο όμιλο, παρόλο που ο Λιονέλ Μέσι είδε το πέναλτι που εκτέλεσε στο πρώτο ημίχρονο να αποκρούεται.

Η νίκη της «Αλμπισελέστε» οδήγησε τη νοτιοαμερικανική ομάδα στην κορυφή του ομίλου και απέναντι στην Αυστραλία στους «16», ενώ η δεύτερη Πολωνία θα αντιμετωπίσει τη νυν παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία.

Η Αργεντινή προηγήθηκε πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Αλέξις ΜακΆλιστερ πήρε τη συρτή σέντρα του Νάχουελ Μολίνα και, παρά το σχετικά αδύναμο σουτ, είδε την μπάλα τον Βόιτσεχ Στσέσνι και να καταλήγει στα δίχτυα του για το 1-0.

Το γκολ ήταν επιβράβευση για την Αργεντινή που κυριάρχησε απόλυτα στην κατοχή, ενώ η Πολωνία μετά βίας κατάφερνε να ξεπερνά το μισό του γηπέδου.

Το δεύτερο γκολ, στο 67ο λεπτό ήταν αποτέλεσμα της υπομονής στην κυκλοφορία της μπάλας, πριν ο Έντσο Φερνάντες ξεκλειδώσει την πολωνική άμυνα με μια μπαλιά στον Χούλιαν Άλβαρες, ο οποίος βρήκε χώρο στη μεγάλη περιοχή και σούταρε ψηλά στη δεξιά γωνία.

Νωρίτερα, στο πρώτο ημίχρονο, η Πολωνία διαμαρτυρήθηκε έντονα για το αμφιλεγόμενο πέναλτι που καταλόγισε ο Ολλανδός Ντάνι Μακέλι στο 37΄ (μετά από έλεγχο του VAR) για φάουλ στον Μέσι, όταν το γάντι του Στσέσνι χτύπησε το πρόσωπο του «ψύλλου» καθώς σηκώθηκε για κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι.

Αλλά ο Πολωνός τερματοφύλακας στάθηκε στο ύψος του και παρά τους χιλιάδες οπαδούς της Αργεντινής που ανέβασαν το επίπεδο των ντεσιμπέλ εντός του σταδίου, κράτησε την ψυχραιμία του και μάντεψε σωστά, έπεσε στα αριστερά του και χρησιμοποιώντας το ένα χέρι απέκρουσε.