Skip to main content

Υποψήφιος για την κεντρική διοίκηση του WADA ο Αυγενάκης

Την υποψηφιότητα ανακοίνωσε ο ίδιος ο υφυπουργός στη Σύνοδο των υπουργών Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την υποψηφιότητά του για την κεντρική διοίκηση του Παγκοσμίου Οργανισμού Αντι-Ντόπινγκ (WADA) ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στη Σύνοδο των υπουργών Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Πρόκειται για την πρώτη ελληνική υποψηφιότητα στα 23 χρόνια λειτουργίας του Παγκόσμιου Οργανισμού και οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν στις 2 Φεβρουαρίου.

Την υποψηφιότητα του πολιτικού προϊστάμενου στον ελληνικό Αθλητισμό παρότρυναν τόσο η Προεδρία της Τσεχίας, όσο και οι ομόλογοί του. Επιπλέον, στη Σύνοδο των υπουργών Αθλητισμού εγκρίθηκαν τα συμπεράσματα για «βιώσιμες και προσβάσιμες αθλητικές υποδομές».

Συζητήθηκαν, ακόμα, τα θέματα συνεργασίας και συνεργειών μεταξύ αθλητισμού, σχολικού αθλητισμού και αθλητισμού βάσης (Ακαδημίες, κλπ), αλλά και το πώς η πρόσφατη κρίση μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για τη μελλοντική ανάπτυξη του αθλητισμού και ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην πρόοδο της Ελλάδας και τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχουν θεσπιστεί.

Η δήλωση του υφυπουργού: