Skip to main content

Αγωνία στις Ηνωμένες Πολιτείες για τον Πούλισικ

REUTERS/Kai Pfaffenbach

Ο άσος της Τσέλσι και της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ τραυματίστηκε στον αγώνα με το Ιράν και είναι πολύ δύσκολο να προλάβει τον αγώνα με την Ολλανδία το Σάββατο, για μια θέση στα προημιτελικά του Κατάρ.

Σκόρερ του γκολ της πρόκρισης στο 38ο λεπτό του αγώνα με το Ιράν (1-0) αλλά αναγκασμένος να παραχωρήσει τη θέση του στο ημίχρονο, ο Κρίστιαν Πούλισιτς είχε μια πολύ… ζωντανή βραδιά την Τρίτη.

Τραυματισμένος στην κοιλιά στη φάση του τέρματος που σημείωσε, το Νο 10 των Ηνωμένων Πολιτειών μεταφέρθηκε απευθείας στο νοσοκομείο για εις βάθος εξετάσεις που αποκάλυψαν πυελική συμφόρηση, όπως εξήγησε η αμερικανική ομάδα σε σημερινό (30/11) δελτίο Τύπου.

Αυτός ο τραυματισμός θα πρέπει, σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, να αναγκάσει τον επιθετικό της Τσέλσι να χάσει τη φάση των «16» αυτό το Σάββατο, εναντίον της Ολλανδίας.

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου Ανδρών των ΗΠΑ διευκρίνισε επίσης ότι «η κατάσταση του παίκτη θα αξιολογείται καθημερινά».

Σε κάθε περίπτωση, μια σημαντική απουσία για τους Αμερικανούς που θα έχουν να κάνουν χωρίς τον πιο καθοριστικό παίκτη τους.

Από την αρχή της διοργάνωσης στο Κατάρ, ο Πούλισικ πέτυχε το ένα κι έδωσε την ασίστ για το δεύτερο συνολικά τέρμα των Ηνωμένων Πολιτειών στο Παγκόσμιο Κύπελλο.