Skip to main content

Εκτός Καμερούν αιφνιδιαστικά ο Ονάνα

REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

Ο βασικός τερματοφύλακας των «Αδάμαστων Λεόντων» βρέθηκε ξαφνικά εκτός ενδεκάδας, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για πειθαρχικό παράπτωμα.

Ο Αντρέ Ονάνα (26 ετών, 35 φορές διεθνής) δεν βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια του Καμερούν, όπως θα ήταν το φυσιολογικό, για το σημερινό αγώνα με τη Σερβία, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) και μια πηγή προσκείμενη στην Ομοσπονδία του Καμερούν, ο τερματοφύλακας της ιταλικής Ίντερ αποκλείστηκε για πειθαρχικούς λόγους.

Ωστόσο, δεν διευκρινίστηκε ο ακριβής λόγος ή η ακριβής διάρκεια αυτού του αποκλεισμού, που έφερε κάτω από τα δοκάρια των Αφρικανών τον 29χρονο πρώην τερματοφύλακα των Λαμίας, Λεβαδειακού και ΟΦΗ, Ντεβί Επασί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πάντως, ο Ονάνα δεν έμεινε εκτός αποστολής μόνο από το σημερινό αγώνα αλλά και για το υπόλοιπο της διοργάνωσης, με αιτία την αντιπαράθεση με τον προπονητή του, Ριγκομπέρτ Σονγκ.

Οι δυο άνδρες φέρονται να συζήτησαν στην τελευταία προπόνηση πριν από το παιχνίδι με τη Σερβία και υπήρξε διαφωνία για τον τρόπο παιχνιδιού του τερματοφύλακα και τη συνήθειά του να επιλέγει κοντινές πάσες σε συνθήκες αντίπαλης πίεσης.

Ο Σονγκ, πάντα σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, φέρεται να ζήτησε από τον Ονάνα να επιλέγει την άμεση και μακρινή απομάκρυνση με βολέ, εκείνος διαφώνησε και αποκλείστηκε από την αποστολή.

Ηττημένες από την Ελβετία (0-1) και τη Βραζιλία (0-2) την πρώτη αγωνιστική αντίστοιχα, οι Καμερουνέζοι και οι Σέρβοι έχουν επιτακτική ανάγκη για νίκη.